E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore hisse senetlerinde açığa satışı yasakladı---

Güney Kore hisse senetlerinde açığa satışı yasakladı

Güney Kore hisse senetlerinde açığa satışı yasakladı
06 Kasım 2023 - 08:00 borsagundem.com

Güney Kore, Haziran 2024'e kadar hisse senetlerinde açığa satışı yasakladı. Konuyla ilgili bir yetkili, "Son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve yaygınlaşan yasadışı açığa satış uygulamaları, endişelere yol açmıştır" dedi

Güney Kore'de Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Kim Joo-hyun yaptığı açıklamada, "Hükümet 2024 yılının ilk yarısına kadar açığa satışı tamamen yasaklayacak ve açığa satış sistemini iyileştirmek için çalışacak" dedi.

Güney Kore hükümeti 2021 yılında ana Kospi'de 200 ve ikincil Kosdaq'ta 150 hisse senedi olmak üzere sınırlı sayıda hisse senedinin açığa satışına yeniden başlamıştı.

Son açığa satış yasağı, 2008'deki küresel mali kriz, 2011'deki Avrupa devlet borç krizi ve 2020'deki pandemi gibi tüm sermaye piyasasını altüst edebilecek büyük bir dış şok olmadan uygulanan türünün ilk örneği.

Kim, "Son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve yaygınlaşan yasadışı açığa satış uygulamaları, piyasa istikrarını ve adil fiyat oluşumunu baltalamaya yönelik endişelere yol açmıştır," dedi.

Açığa satışçılar fena açığa düştü

 

Açığa satışçıların zararı 120 milyar dolar

 

Ralliye rağmen açığa satışlar rekor düzeyde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)