E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Afrika ile Gazprom arasında kritik ortaklık---

Güney Afrika ile Gazprom arasında kritik ortaklık

Güney Afrika ile Gazprom arasında kritik ortaklık
13 Aralık 2023 - 19:52 borsagundem.com

Güney Afrika, Gazprom ile doğal gazdan sıvı yakıt üretimi projesi için anlaştı

Güney Afrika Cumhuriyeti, Mossel Körfezi'nde doğal gazdan sıvı yakıt üretimi yapacak tesisin kurulması projesi için Rus enerji firması Gazprom ile anlaşma sağladı. Proje kapsamında günlük 45 bin varil sıvı yakıt üretimi hedefleniyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti, ülkenin güneybatısındaki Mossel Körfezi'nde doğal gazdan sıvı yakıt (GTL) üretimi yapacak tesisin kurulması projesi için Rus enerji firması Gazprom ile anlaştı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı İletişim ve Dijital Teknolojiler Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, basına yaptığı açıklamada, kıyılarında zengin doğal gaz rezervleri keşfedilen Mossel Körfezi'nde kurulması planlanan, yaklaşık 265 milyon dolar değerindeki GTL tesisi projesi için Gazprom ile anlaşmaya varıldığını duyuruldu.

Ntshavheni, ulusal enerji firması PetroSA ile ortaklaşa gerçekleştirilecek proje kapsamında günde 45 bin varil sıvı yakıt üretimi hedeflendiğini belirtti.

Rus firması ile yapılan anlaşmanın BRICS grubu içerisindeki ticaret ve yatırımları arttırma vaadinin bir parçası olduğunu vurgulayan Ntshavheni, bu durumun Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarına ters düşmediğini ifade etti.

İHALEYE KATILAN DİĞER 19 FİRMA TEKNİK SORUNLAR DOLAYISI İLE ELENDİ

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, tesis projesi için gerçekleştirilen ihaleye dünya genelinden 20 firma katıldı.

İhaleye giren firmalardan 19'unun teknik nedenlerden dolayı diskalifiye edilmesi sonucu Gazprom ihaleyi rakipsiz şekilde kazandı.

Gazprom'un piyasa değeri, Gazprom Neft'in altına indi

 

Gazprom’un Çin’e gaz sevkiyatı yüzde 46.6 arttı

 

Rusya'dan Türkiye mesajları: Gazprom ve BOTAŞ’la bir yol haritası hazırlandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)