E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGraham'a Kremlin'den sert tepki---

Graham'a Kremlin'den sert tepki

Graham'a Kremlin'den sert tepki
28 Mayıs 2023 - 15:18 borsagundem.com

Rusların ölmesini 'en başarılı kaynak kullanımı' sayan ABD'li Senatör Graham'a, Kremlin Sözcüsü Peskov ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova'dan sert tepki geldi.

Rusya ile ABD arasındaki gerilim hız kesmeden devam ediyor. ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin en önde gelen isimlerinden olan Senatör Lindsey Graham'in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le görüşmesinde sarf ettiği sözler, Moskova'da 'utanç verici Nazi ideolojisinin yansıması' olarak değerlendirildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Graham'in 'Washington'un Kiev'e askeri yardımları sonucu Rusların çatışmalarda öldüğünü' belirterek 'ABD'nin şimdiye dek kaynaklarını hiç bu kadar başarılı kullanmadığını' savunmasını, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'utanç kaynağı' olarak niteledi:

"Bir ülke için bu tür senatörlere sahip olmaktan daha utanç verici bir şey tahayyül etmek zor."

'ABD'nin Nazi beslemeleri'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da 'ABD'nin geçmişteki 'yatırımlarının' 2. Dünya Savaşı ve Holokost'a yol açtığını' anımsatarak ekledi:

"Şimdiyse ABD'nin paraları neo-Nazi Kiev rejiminin doyumsuz boğazına akıyor."

'Amerikan şirketleri Üçüncü Reich ile aktif işbirliği yaptı'

Zaharova, 'ABD'li senatörlerin Washington'un önceki macerasının nasıl sonlandığını hatırlaması gerektiğini' belirterek şöyle devam etti:

"Ford, General Motors, Coca-Cola, Kodak, Standard Oil, Chase National Bank, IBM gibi bir dizi tanınmış Amerikan şirketi, Üçüncü Reich ile aktif olarak işbirliği yaptı, ona ekipman sağladı, ortak teknolojik geliştirmelere katıldı, şirketlerin faaliyet alanlarına bağlı olarak gıda ürünleri temin ederek finansman sponsoru oldu."

ABD Rusya yaptırımlarını açıkladı!

 

ABD Rusya'ya 60 gün süre verdi

 

Rusya-ABD: Gizli mektup krizi

 

BMGK'daki Ukrayna oturumunda ABD-Rusya gerginliği

 

Güvenlik Konseyi'nde ABD-Rusya düellosu

 

Akdeniz'de ABD-Rusya gerginliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)