E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Hisse senedi piyasaları 2024'te zirve yapabilir---

Goldman Sachs: Hisse senedi piyasaları 2024'te zirve yapabilir

Goldman Sachs: Hisse senedi piyasaları 2024'te zirve yapabilir
14 Kasım 2023 - 14:52 borsagundem.com

Dev yatırım bankası Goldman Sachs, gelecek yıl ABD hisse senedi piyasalarında yüzde 8’lik yükseliş bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında rallinin geleceği belirsizliğini koruyor. Dev yatırım bankası Goldman Sachs ise hisse senedi piyasalarının gelecek yıl önemli bir artış göstermesini bekliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs, hisse senetlerinin ayı piyasasından kaçınması ve düşen tahvil getirilerinin kazançları artırması nedeniyle S&P 500 Endeksi’nin gelecek yıl yüzde 8 oranında yükselebileceğini söylüyor.

Hisse senetlerinde iyimserlik

Marketsinsider’dan Phil Rosen’ın haberine göre, Goldman Sachs, gelecek yıl piyasalar ve ekonomi için çoğunlukla iyimser bir görünüme sahip ve yatırımcılara hisse senetlerinin ayı piyasasından kaçınacağını, ABD ekonomisinin de gelecek 12 ay içinde resesyondan kaçınacağını öngörüyor.

Goldman Sachs analistleri, 2024 piyasa görünümünde S&P 500 Endeksi’nin geçen haftaki kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 8 artışla 4.700 puana ulaşabileceğini belirtiyor. Stratejistler, hisse senetlerinin 2022'den bu yana belli bir aralıkta sıkışıp kaldığını açıklıyor. Analistlere göre bu tanım, piyasalara bu süreçte yüksek volatilite hakim olsa da sonuçta fiyatların kabaca aynı yere geldiği anlamına geliyor.

Bankanın stratejistleri yaptıkları açıklamada, “Uzun süre yüksek seyreden faiz oranları, değerleme genişlemesinin haklı gösterilmesini zorlaştırdığından, piyasa tahminlerimiz genel olarak kazanç büyümesiyle aynı doğrultuda. Ağırlıklı bazda, önümüzdeki yıl hisse senetleri için yüzde 8 fiyat getirisi ve yüzde 10 toplam getiri bekliyoruz. Bu da onları 2022 yılından beri içinde seyrettikleri aralığının üst ucuna doğru götürüyor” diyor.

Aşağı yönlü riskler hafifliyor

Bankanın ekonomistleri, ABD ekonomisi için yumuşak bir iniş bekliyor ve hisse senetlerine yönelik aşağı yönlü riskler, enflasyondaki düşüş eğiliminin hala yolunda olması ve tahvil getirilerinin son birkaç yılın en yüksek seviyelerinden gerilemesi ile birlikte hafifliyor.

Banka, ABD hisse senetlerinin artan reel faiz oranlarına karşı kırılganlığını sürerken, iyimser makro görünümün hisse senetlerinin ve büyümenin desteklenmesine yardımcı olabileceğini öngörüyor.

Goldman stratejistleri, “Resesyonun olmadığı durumlarda kurumsal kazançlar nadiren düşer. Bununla birlikte, güçlü kâr artışının olmaması, özellikle ABD hisse senedi piyasasında yüksek başlangıç değerlemesi ve düşük hisse senedi riski primi, nakit getirilerine göre riske göre uyarlanmış bazda genel olarak heyecan verici olmayan bir görünüm bırakıyor” diyor.

Gerçek beklenen getiriler olumlu görünüyor

Goldman'ın 2024 yılı sektör performansına ilişkin görüşü, yapay zekanın bir balon olmadığı ve kârlı teknoloji şirketlerinin değerlerini kanıtlamaya devam edeceği yönünde. Bankanın araştırmacıları, “Savunma, güçlü bilanço büyümesi ve seçilmiş değer arasındaki kaldıraç, tercih ettiğimiz yaklaşım olmaya devam ediyor” diyor.

Geçen hafta ayrı bir notta, Jan Hatzius liderliğindeki Goldman stratejistleri, gelecek yıl için yüzde 15'lik bir resesyon olasılığını koruduklarını ve piyasaların ve dünya ekonomisinin aşırı düşük faizler ve bolluk dönemi olarak 2008 öncesi koşullara döndüğünü söylemişlerdi.

Genel olarak araştırmacılar, gerçek hane halkı gelirinin artacağını, imalat faaliyetlerinin toparlanacağını ve dünya çapındaki merkez bankalarının faiz indirimlerine daha açık hale geleceğini öngörüyor. Stratejistlerin 'Büyük Kaçış’ olarak adlandırdığı bu geçişin bir kısmı, yatırım ortamının Büyük Finans Krizi öncesinden bu yana herhangi bir noktada olduğundan daha normal görünmesi olarak tarif ediliyor. Hatzius, kriz sonrası dönemin sona erdiğine ve faiz oranları ile yatırım getirilerinin normalleştiğine işaret ederek, “Gerçek beklenen getiriler artık kesinlikle olumlu görünüyor” diyor.

Yatırımcının umudu FED’in faiz indiriminde

 

Borsada Mart 2022'den bu yana ilk 'ölüm kesişimi'

 

Hedge fonlara göre hisse senetleri düşecek endeksler yükselecek

 

Küçük ölçekli hisse senetlerindeki düşüş ekonomiye dair ne söylüyor?

 

Bank of America: 2024 hisse senetlerinin yılı olabilir

 

Faizler ekonomiyi sarsamıyor, hisse senetleri güvende

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)