E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs çalışanlarına cips paketi hediyesi---

Goldman Sachs çalışanlarına cips paketi hediyesi

Goldman Sachs çalışanlarına cips paketi hediyesi
31 Mart 2021 - 10:10 borsagundem.com

Goldman Sachs'daki patronlar, genç personelin bankanın "insanlık dışı" çalışma koşullarını tanımladığı bir ankete yanıt olarak bankacılara atıştırmalık kutuları gönderdiler.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

The Guardian gazetesinde yeralan habere göre, Goldman Sachs yöneticileri aşırı çalışan genç bankacılara meyve ve atıştırmalık kutuları gönderdi. Yakın zamanda yayınlanan ankette genç personelin 100 saatlik çalışma haftalarını "insanlık dışı" olarak nitelendirdiği ortaya çıkmıştı.

18 Mart'ta sızdırılan ankette, ABD'deki 13 birinci yıl analisti, zihinsel ve fiziksel sağlığının azaldığını, 100 saatlik çalışma haftalarını ve uykusuzluktan bahsediyordu. İngiltere personeli The Guardian'a kendilerinin de tükenmişlikle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Credit Suisse'deki yatırım bankacıları, salgın sırasında "benzeri görülmemiş" bir iş yükü ile başa çıktıkları için bir kereye mahsus 20 bin dolar bonus alırken, Jefferies 1.124 küçük işçiye Apple ürünleri ve yaklaşık 2 bin euro veya yaklaşık 2.750 dolar değerinde Peloton bisikletleri dahil egzersiz ekipmanı sunmuştu.

Citigroup CEO'su Jane Fraser, Cuma günleri dahili görüntülü görüşmeleri yasakladı ve 28 Mart'ta "Citi Sıfırlama Günü" adlı şirket çapında bir tatil başlattı.

Bir Goldman Sachs çalışanı The Guardian'a, bankanın zorlu saatler boyunca çalışmak zorunda kalan genç bankacılar için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Londralı bir bankacı The Guardian'a, "İhtiyacımız olan şey [yöneticilerden] değil, firmanın bir jesti."

Anketin yayınlanmasından dört gün sonra CEO David Solomon, bankanın genç bankacılara cumartesi günleri izin vermek için daha çok çalışacağını söyledi. Uzun ve yoğun saatleri evden çalışmaya ve salgın sırasında iş dünyasında yaşanan patlamaya bağladı.

İsimsiz bir analist ankette, "Sabahtan gece yarısına kadar yemek yemediğim, duş almadığım veya çalışmak dışında başka bir şey yapmadığım anlar vardı" dedi.

Goldman Sachs Türkiye'nin büyüme beklentisini düşürdü

 

Goldman'dan 10 milyar dolarlık blok hisse satışı

 

Faiz artışı bekleyenlere Goldman Sachs da katıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)