E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs Türkiye'nin büyüme beklentisini düşürdü---

Goldman Sachs Türkiye'nin büyüme beklentisini düşürdü

Goldman Sachs Türkiye'nin büyüme beklentisini düşürdü
30 Mart 2021 - 22:12 borsagundem.com

Goldman Sachs daha önce yüzde 5,5 olarak açıkladığı Türkiye'ye ilişkin 2021 büyüme beklentisini yüzde 3,5'e çekti. Kurum analizinde makro yöndeki baskıların ekonomi için daha sert bir inişe işaret ettiğini belirtti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) yaşanan görev değişiminin ardından Türkiye'nin makro görünümüne ilişkin ilk revizelerden biri Goldman Sachs'tan geldi.

Goldman Sachs, Murat Üner ve Clemens Grafe imzalı raporda Türkiye'ye ilişkin 2021 büyüme beklentisini yüzde 5,5 seviyesinden yüzde 3,5'e çekti.

Kurumun analizinde TCMB'de yaşanan görev değişiminin ardından TCMB'nin reaksiyon işlevi ve politika yapma süreci etrafındaki belirsizliğin önemli düzeyde arttığına dikkat çekildi. Cari açık ve yüksek enflasyon oranı gibi makro ekonomik baskıların sürdüğüne vurgu yapan kurum Türkiye ekonomisine ilişkin görünümü revize ederken bu unsurlara odaklandıklarını belirtti.

Goldman Sachs, analizinde son gelişmelerden sonra 2021'de cari açığın milli gelire oranına ilişkin beklentilerini de yüzde 3,5'ten yüzde 1,5'e indirdi.

AK Parti'den erken seçim açıklaması

Harita güncellendi! İstanbul'da korkutan artış

Kovid-19'da en korkunç gün! Vaka sayıları rekor kırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ATİLLA KATIRCI 31 Mart 2021 11:03

    Biz şahlandık uçuyoruz bu hasbamın dediklerine bak.. Kıskançlığın bu kadarına da pes doğrusu

  • Arif 31 Mart 2021 08:32

    Abartılıydı zaten. Ekonomi bitikken küçülmezsek iyi.

  • Doğrucu Davut31 Mart 2021 08:31

    Goldman saçmalamış almanya bile bize imreniyor haberi yok bu kamilin ne düşürmesi hedef yükseltmesi lazımdı hele 2023 de gör uzay madenciliği başlayacak mekik yapacağız yerli ve milli uzay gemimiz olacak,uçak gemisi zaten yakında biter,dikine iniş kalkış yapan uçaklarımızda hazır olur o zamana,ne küçülmesi dünya devi olduk.

  • Türkoğlutürk31 Mart 2021 08:29

    Enflasyonu hesaba katmazsan büyümeçıkması normal.enflasyonu katarsan gerçeği görürsün

  • Dobra30 Mart 2021 23:02

    Üç gün sonra yine karar değiştirir bunlar.işlerine nasıl gelirse öyle

  • anti amerikancı 30 Mart 2021 22:49

    büyme değ,l ben eksi büyüme bekliyorum.sayın kılıçdaroğlu ve muhalefet için bu bulunmaz fısrsattır ve amerika seçim için iktidara baskı uygulayın diye muhalefete söylemeden sayın kılıçdaroğlunun bunu dile getirmesi ve dillendirmesi  ve aynı zamanda içselleştirmesi çok şık olur ve muhalefetimiz harika bir iş çıkarır diye düşünüyorum.

  • Şahlanan Esnaf30 Mart 2021 22:39

    Dolar Yukseliyor.Altin Yukseliyor.Borsa Yukseliyor.Kriptolar Yukseliyor.Ev fiyatlari yukseliyor.Araba fiyatlari yukseliyor.Yedigin ekmekten ictigin suya kadar her sey yukseliyor.Bu buyuk bir sahlanmaya delalet eder.Bu algici Hain dis gucler neyin hesabini yapiyor? Bu operasyonu kimin adina cekmeye calisiyor...

  • Türkoğlutürk31 Mart 2021 08:30

    Helal be enflasyon sayesinde zenginleştiğini iddia edenler var

  • Sait31 Mart 2021 01:14

    Hani millet acindan oluyordu devlet vergimi ertelesin almasin kirami odesin maas versin diyordu.bu yukselis de ne

  • Muatafa30 Mart 2021 22:22

    Kuculmesinden büyümeyi gectik

  • Yorum30 Mart 2021 22:20

    Çeker tabi adamlar aşılanma oranına göre büyüme oranı veriyor biz bu gidişle 3 4 ay daha bu aşı işiyle ugraşır dururuz öyle oluncaya kısıtlamalar tedbirler bunların hepisi olumsuz etkiler büyümeyi ilk başta aşılanma çok hızlı başlamıştı iyimserlerdi ama şimdi durum değişti elimize yüzümüze bulaştırdık yine