E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs: Altın 2300 dolar seviyesine hazırlanıyor---

Goldman Sachs: Altın 2300 dolar seviyesine hazırlanıyor

Goldman Sachs: Altın 2300 dolar seviyesine hazırlanıyor
26 Mart 2024 - 09:50 borsagundem.com

Goldman Sachs’a göre, altının yukarıda gidecek epey yeri bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın, rekor yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. Son Fed toplantısı başta olmak üzere küresel ekonomiye dair belirsizlikler, altındaki yükselişin en önemli katalizörleri olarak öne çıkıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dev yatırım bankası Goldman Sachs, altının 'rekor yükselişinin devam edeceğini’ öngörüyor.

Ay başından bu yana yüzde 8’lik ralli

Yahoofinance’ten Ines Ferre’nin haberine göre, Goldman Sachs analistlerine göre, altının ay başından bu yana kabaca yüzde 8'lik rallisi, değerli metalin yıl sonuna kadar ons başına 2.300 doları vurmaya hazır olmasıyla yükseliş için yeterli alana sahip.

Dün, vadeli işlemler ons başına 2.182 dolara kadar yükseldi. Altın, jeopolitik gerginliklerin yaşandığı ve faiz oranlarının düştüğü dönemlerde güvenli liman olarak değerlendiriliyor. Geçen hafta Fed'in, bu yıl üç kez faiz oranlarını düşüreceğinin sinyallerini vermeye devam etmesinin de altındaki yükselişte payı bulunuyor.

Fed toplantısının pozitif etkisi

Samantha Dart liderliğindeki analistlerden oluşan ekip, Fed toplantısının, ‘piyasanın bu yıl üç kesintinin muhtemel olduğuna dair beklentilerini güçlendirdiğini ve altına Mart ayındaki önceki rekor yüksek seviyesini test etmek ve aşmak için yenilenmiş destek sağladığını' yazıyor.

Goldman Sachs analistleri 2024 yılı için ortalama altın fiyatı tahminini ons başına 2.090 dolardan 2.180 dolara yükselterek yıl sonuna kadar 2.300 dolara çıkarmayı hedefliyor.

Analistler, herhangi bir jeopolitik sürpriz yaşanmadığı sürece altın fiyatlarının yakın vadede yeni bir konsolidasyon aşamasına geçeceğini öngörüyor. Ancak Dart, Çin'in değerli metal ithalatına atıfta bulunarak, ‘önemli bir geri çekilmenin fiziksel satın alma kanallarındaki esneklik nedeniyle muhtemelen sınırlı olacağını’ ekliyor.

Bitcoin ETF’lerine geçiş

Dart, “Yine de, orta vadede, Fed'in olası gevşemesiyle desteklenen altın konusunda yapıcı bir görüşe sahip olmaya devam ediyoruz. Bu da büyük ölçüde hareketsiz olan ETF alımlarını önemli ölçüde yeniden harekete geçirebilir” diye yazıyor.

Külçe fiyat artışlarının, altınla ilgili ETF'lerde görülen son çıkışlarla birlikte bağlantısı kesilmiş durumda. Stratejistler, Bitcoin’in bu ayın başlarında yeni zirvelere doğru yükselmesiyle yatırımcıların paralarını Bitcoin ETF'lerine çevirmesinin bunda etkisi olduğunu düşünüyor.

Merkez bankaları tarihi seviyelerde altın satın alıyor ve bu da son birkaç yılda talebin artmasına yardımcı oluyor. Enflasyona göre ayarlanan altın, 1980 yılında ons başına 850 dolara ulaşarak rekor kırmıştı. Bu, günümüz dolarıyla neredeyse 3.200 dolara denk geliyordu.

Altın ABD enflasyon verileri öncesi rekora yakın seyretti

 

Altının kilogram fiyatı geriledi

 

Altın fiyatlarında primli seyir

 

Altın fiyatlarında dalgalanma, Fed'in faiz politikası izleniyor

 

Güçlenen dolar altın fiyatını geriletti

 

Altın rallisinin önü açık mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)