E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüçlenen dolar altın fiyatını geriletti---

Güçlenen dolar altın fiyatını geriletti

Güçlenen dolar altın fiyatını geriletti
22 Mart 2024 - 09:54 borsagundem.com

Altın fiyatları güçlenen doların etkisiyle rekor seviyelerden geriledi, ancak hala haftayı yükselişle kapatma yolunda.

Ons altın %0,516 düşüşle ons başına 2.170,1826 dolardan işlem görüyor. Geçen haftanın aynı gününe göre ise yüzde 0,39 yukarıda. Yıl başından bu yana ise yüzde 5,20 yükseldi.

Dolar, rakipleri karşısında üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve ikinci haftalık yükseliş yolunda ilerleyerek dolar fiyatlı altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getirdi.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Yaklaşan faiz indirimleri genel olarak altın fiyatlarını destekliyor ve faiz indirim süreci yürürlüğe girdiğinde sarı metal için bir taban sağlıyor. Şimdilik, altının aşırı alım koşullarında olduğu görülüyor, bu da son rallisinde kısa vadeli bir miktar soğumayı gerektirebilir ve daha fazla düşüş, 2.148 $ seviyesini tutulması gereken acil destek olarak izlemeye bırakabilir" dedi.

Analistler ons altın için bugün destek seviyesi olarak 2167 doları işaret ediyorlar. Buranın altınra inilmesi halinde 2152 dolara doğru gerileme olabilir. Yukarıda direrçler ise 2188 ve 2204 dolar.

Altın rallisinin önü açık mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)