E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGirişim Elektrik'in halka arzında tahsisli ayrımcılığı---

Girişim Elektrik'in halka arzında tahsisli ayrımcılığı

Girişim Elektrik'in halka arzında tahsisli ayrımcılığı
13 Ağustos 2021 - 14:20 borsagundem.com

Halka arzlarda yaşanan ve yatırımcıların büyük tepki gösterdiği adaletsizliğe bir yenisi ekleniyor. Tartışmaları alevlendiren iddiaların adresi ise Girişim Elektrik.

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Türk ekonomisinin direkt taşı Sermaye Piyasalarının 2023 vizyonuna en büyük desteği veren halka arzlarda yaşanan adaletsizlikler bitmiyor, üstelik yenileri ekleniyor.

Borsagundem.com’un aylar önce gündeme getirdiği, yatırımcıları borsadan soğutan, tasarruf sahiplerini küsteren halka arzlarda önceden belirlenen hesaplara hisse aktarımı durmak bilmiyor. Yeni ve son gelişmenin adresi ise Girişim Elektrik.

Halka arzlarda son dönemde tahsisli hisse satışı yatırımcı cephesinde büyük tepkilere yol açarken, Girişim Elektrik’in de halka arzında benzer yöntemlerin kullanıldığı yönündeki iddialar tartışmaların alevlenmesine neden oluyor.

Oluyor çünkü bu tür uygulamalar beraberinde büyük tehlikeleri de getiriyor. Küçük yatırımcının isteği ise net ve açık: Halka arzlarda tahsisli hisse dağıtım adaletsizliği yapılmasın!

Herkese adil oranda hisse dağıtılması halinde ise sermaye piyasalarında devasa halka arzların başarılı şekilde gerçekleşeceği ve ekonomiye önemli oranda kaynak aktarılacağı vurgulanıyor.

Küçük yatırımcı halka arzlarda adalet istiyor!

SPK'DAN CEZA

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde  bir aracı kurum halka arz işlemlerinde usulsüzlük yaptığı için SPK tarafından cezalandırılmıştı. Benzer bir yöntemin Girişim Elektrik'in halka arzında da kullanıldığı iddia ediliyor.

Ayrıca şirketlerin halka açılırken istihdam ve Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vermesi beklenirken Girişim Elektrik'in personel çıkarıyor olması sektörde büyük tepkilere neden oluyor.

EUROPOWER'DA NELER OLUYOR?

Ankara Kazan’da faaliyet gösteren Europower fabrikası önünde yaşanan dramı Türkiye, 27 Nisan’da borsagundem.com manşetinden okudu. Kod-29’un (ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) işverenin elinde acımasız bir silaha dönüştürülerek Europower'da kullanılmaya başlandığı öne sürüldü. Sudan bahanelerle canı yanan çok sayıda işçi sokağa dökülerken, pandemi sürecinde getirilen yasağa karşın, Türk Metal Sendikası üyesi çalışanların Kod-29'dan tutanak tutularak işten atıldığı ileri sürüldü. Elektrik panosu üretimi yapılan Eupower Enerji’de işçilere yönelik baskıların sürdürdüğü de iddia edildi.

Yasağa rağmen Europower çalışanları işten atıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş mehmet efendi.07 Ocak 2022 11:26

    Aydem gibi 10 tl  ile çıkıp ilk günde %10 düşer sonra yarıya kadar düşer elinizde kalır küçük yatırımcıya  almayın derim ben kendi adıma.

  • Ufuk 16 Ağustos 2021 17:31

    Madem öyle almayın kardeşim size zorlamı satıyorlar bırakın o satıcı kurumlarında elinde kalsın hisse ellerinde patlasın

  • Arz-ıEndam16 Ağustos 2021 11:50

    200 lot talep ettim 4 lot vermişler:)))

  • Manyak herif15 Ağustos 2021 12:09

    Çözüm basit.kurumsal yatırımcıya tahsisli satış , küçük yatırımcıya eşit oranlı satış yaparsın olur biter.Amma uzattınız be.iş bilmemek ,problem çözememek ne zor sizin için.

  • Haç can15 Ağustos 2021 00:17

    Parası olanın usulsüzlük yapma hakkı var demekki

  • Ali Demir 14 Ağustos 2021 21:18

    Girişime 41kat talep gelmiş

  • ziya halıcı14 Ağustos 2021 08:05

    Halka arzda hissenin büyük çoğunluğunu aracı kurum patronu alıyor.. Aracı kurumun fonlarına dağıtılıyor..Adamlar 5 tl ye aldığı montanlı malları 20 tl den 1 hafta sonra satıp 100 milyon tl den fazla para kazanıyorlar ..

  • Murat Özkan13 Ağustos 2021 22:28

    Haberi verdiğiniz iyi oldu, aracı kurumlara çok ciddi cezalar verilmeli...

  • gundi13 Ağustos 2021 20:01

    11 kat talep gelmiş...ne haber

  • vatandaş13 Ağustos 2021 16:06

    kedi yetişemediği ciğere mındar dermiş çakallar size istediğiniz kadar vermediler diye ortalığı yalandan velveleye veriyorsunuz,çünki müthiş bir talep var

  • ARz-ıEndam16 Ağustos 2021 11:52

    Hacı sen katıldın mı? Katıldınsa kaç lot alabildin?

  • Hehe13 Ağustos 2021 14:57

    Yaa burasi avrupa devleti felan mi sandiniz tabiki oyle olacak birilerine mal kilitlenecek birileri parayi goturecek sonra milyonda 1 oraninda ceza verilip goz boyanacak normalll

  • Bu kader basit13 Ağustos 2021 14:40

    Almayın olsun bitsin mecburmusunuz almaya her masaya konanı hem alıp hem ne bağırıyorsunuz,kendi kendilerine oynasınlar.

  • Hakan13 Ağustos 2021 17:37

    He ya, seni kutlamakla kalmamalı tenekeden madalya takmalı yetmedi tonlarca samanla ödüllendirmeli seni ki böyle süper fikirlere teşvik olsun bu kadar basit efendi.okulları da kapatalım,,,eğitim öğretim derdimiz olmaz...