E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYasağa rağmen Europower çalışanları işten atıyor---

Yasağa rağmen Europower çalışanları işten atıyor

Yasağa rağmen Europower çalışanları işten atıyor
27 Nisan 2021 - 09:45 borsagundem.com

Ankara Kazan’daki Europower fabrikasının önünde büyük bir dram yaşanıyor. Yıllardır işletmeye hizmet veren çalışanlar Pandemi bahane edilerek Kod-29 kapsamında tazminatsız olarak kapının önüne konuluyor

BORSAGUNDEM.COM

İşverenin elinde adeta acımasız bir silaha dönüşen Kod-29 (Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) Ankara Kazan’da faaliyet gösteren Europower fabrikasında kullanılmaya başlandı. Telefona baktın, maske takmadın, sosyal mesafeye uymadın gibi sudan sebeplerle ekmeğinin peşinde olan çok sayıda işçi sokağa döküldü. Pandemi sürecinde iş çıkarma yasağı olduğu için Türk Metal Sendikası üyesi çalışanlar Kod-29'dan tutanak tutularak işten atılıyor. Elektrik panosu üretimi yapılan Eupower Enerji’de işçilere yönelik baskıların sürdür iddia ediliyor.

Bayram öncesi haksız yere işten atılanlar günlerdir fabrika önünde eylem yapıyor, ancak seslerini duyuramıyor. İşçilerin fabrika önündeki eylemleri devam ederken başta Türk Traktör ve Arçelik olmak üzere ildeki metal fabrikalarından arkadaşları da yaptıkları eylemlerle işçilere desteğini sürdürüyor.

Yabancı fonun Anel'deki payı 'yi geçti

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2021

Berkosan ve Matriks sorusu

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşsiz27 Nisan 2021 14:41

    ister inanın inanmayın ben 1 yıl.once 30 arkadaşım ile beraber işten atıldım o gün bugün iş bulamıyoruz kim dinliyor ki yasaları suan o kadar zor durumdayım ki işsiz kalan herkesin Allah yardımcısı olsun

  • Zimbowetaki27 Nisan 2021 12:44

    Hükümetin ilginç icraatlarından kontrolü ve haksızlığa sebep olacağını bilmeden mi çıkartıyor bunları sonra her zaman ki gibi geri vites deneme yanılma,bırakın gidin artık bıktırdınız.