E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGENEL-İŞ Sendikası üyeleri iş bırakma eylemi yaptı---

GENEL-İŞ Sendikası üyeleri iş bırakma eylemi yaptı

GENEL-İŞ Sendikası üyeleri iş bırakma eylemi yaptı
11 Temmuz 2023 - 16:16 borsagundem.com

GENEL-İŞ üyeleri, ücretlerin arttırılması talebiyle İBB başta olmak üzere örgütlü oldukları belediyelerde iş bırakma eylemi başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bazı ilçe belediyelerde iş bırakma eylemi başlatan DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) üyeleri Şişli'de bir araya geldi. Burada halay çekip çeşitli sloganlar atan gruptakiler, taleplerinin yer aldığı pankartlar açtı.

'DÜŞÜK ÜCRET DAYATMASINI KIRMAYA KARARLIYIZ'

Sendika üyeleri ardına açıklama yapan GENEL-İŞ İstanbul 2 No'lu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Kaynak, belediye işverenlerinin işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını kırmaya kararlı olduklarını söyledi.

Belediye yönetimlerinin her şeyden önce kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını dile getiren Kaynak, "Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüz binlerce belediye işçisinin sesine kulak verin. Tercihlerinizi ve önceliklerinizi işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanın." dedi.

Kaynak, belediyelerin önemli bir bölümünde var olan ekonomik zorlukları ortadan kaldırmak için belediye gelirlerinin arttırılması gerektiğini belirterek, bununla ilgili düzenlemelerin hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.

Kıdem tazminat tavanı uygulamasının, işçilerin mağduriyetine neden olduğunu anlatan Kaynak, son memur maaş uygulamasından doğacak, düşük kıdem tazminatı tavanına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini belirtti.

4 ANA TALEP

Zuhal Kaynak, eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücret talep ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu talep sadece üyelerimizin değil yüz binlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir, belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır, kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir, vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Cenevre'de havalimanı çalışanlarının greve gitmesi sonrası onlarca uçuş iptal edildi

 

Fransa'daki grevlerden enerji üretimine büyük darbe

 

Almanya'da grev yaşamı vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu11 Temmuz 2023 23:16

    Düşük ücrete karşı eylemi Tip yapınca polis jop ve biber gazıyla karşılık veriyor, ama muhalif belediye işçileri yapınca ses çıkaran yok. Yerin dibine batsın iki yüzlü siyasetiniz.

  • xyz11 Temmuz 2023 21:21

    Muhalefet mangalda kül bırakmıyor idi.daha kendi belediye işçilerine güzellik yapamayanlar nasıl bu millete faydası olacak idi.

  • FİNANS DÜNYASI11 Temmuz 2023 17:42

    belediyeler finansman olarak sıkıntı içerisindeler imiş nasıl ücret verecekler.Ekrem genel başkanlık tatilden pekde istanbul a hiç hizmet vermediki işçileri düşünsünler.

  • borsacı11 Temmuz 2023 16:44

    halk sefalete katlanamaz oldu yapılacak tüm eylemeri taktir ediyorum paramız pul oldu anamızı aglattılar.