E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Gaz merkezi' sanayicileri heyecanlandırdı---

'Gaz merkezi' sanayicileri heyecanlandırdı

'Gaz merkezi' sanayicileri heyecanlandırdı
16 Ekim 2022 - 09:06 borsagundem.com

Rus lider Putin'in Avrupa için Türkiye'de bir doğalgaz merkezi kurabileceğini söylemesi, dünyanın gözünü birden Türkiye'ye çevirirdi. İş insanları, “Enerjiyi rekabetçi fiyatlarla tedarik edersek üretim gücümüz artar” diyor.

Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurabileceği açıklaması, Türk sanayicisini heyecanlandırdı. Açıklama, uzun vadeli yatırımlar için de güvence oldu.

Başta Avrupa olmak üzere, birçok sanayicinin dünyadaki enerji savaşları yüzünden yeni yatırımlar yapmadığını kaydeden Türk iş insanları, "Böyle bir ortamda bu açıklamayla Türkiye için gelecek vizyonu oluştu. Bu bizim için büyük bir moral oldu. Uzun vadeli yatırımlar için de bir güvence sağladı" dedi.

İHRACATIMIZI DA ARTIRABİLİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının sanayiciler ve ihracatçılarda ciddi bir heyecan yarattığını söyleyen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, "Enerji özellikle alüminyum, bakır ve döküm sektörlerinde yoğun kullanılıyor. Üretimdeki maliyetlerimize bakıldığında enerji giderleri yüzdesel olarak bir hayli fazla yer tutuyor. Eğer enerji konusunda olumlu gelişmeler yaşanır ve rekabetçi fiyatlarla gaz tedarik edersek, Türk üreticilerin dünyadaki rekabet gücü artar. Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz. Bu konuda heyecanımız yüksek" ifadelerini kullandı.

'HIZLA SANAYİ ALANLARIMIZI BÜYÜTMEMİZ GEREKİYOR'

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise "İhracatın yüzde 94'ü sanayiden sağlanıyor. Hızla sanayi alanlarımızı büyütmemiz gerekiyor" diye konuştu. Türkiye'nin elinin enerjide güçlendiğine değinen Büyükdede, ihracatın 20 sene önce 2-3 milyar dolar olduğuna işaret etti.

Sabah'tan Metin Can'ın aktardığına göre Büyükdede, "Bugün 250 milyar dolarları konuşuyoruz. İhracatın yüzde 94'ü sanayiden sağlanıyor. Bu sanayicilerimiz iç pazar için de güçlü bir üretim yapıyor. Sanayiciler için enerji alanında çalışmalarımızı güçlendireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

'ENERJİ SORUNUNU DA ÇÖZERSEK...'

Son dönemde Türkiye'nin üretim kabiliyetinin attığını, özellikle doğu ve güneydoğudan yoğun bir patent ve marka başvurusu geldiğini kaydeden Destekpatent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ise "Türkiye sanayide nitelikli bir ülke. Enerji sorununu da çözersek bölgede güçlü bir üretici konumuna geliriz" dedi.

Gazın merkezi Trakya olacak

Novak: Türkiye üzerinden 63 milyar metreküp gaz ihraç edilebilir

Erdoğan: Uluslararası gaz merkezi için çalışmalar başladı

Dönmez'den Gazprom başkanıyla yakın temas

Putin: Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

AB'nin Rusya'ya gaz bağımlılığını bitirmek için 'tarihi fırsat'

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali16 Ekim 2022 17:19

    Putin güvenilmez biri olsada olumlu bir gelişme.

  • rıza16 Ekim 2022 12:24

    batıdan ayrılıp şangay beşlisine giriyoruz hayırlı olsun

  • emekci16 Ekim 2022 09:45

    putin köşeye sıkıştı, avrupaya satamadığı doğalgaza müşteri arıyor fellik fellik. türkiyenin karadenizde kendine 50 yıl yetecek gaz bulduğuna inanmıyor galiba

  • Muhittin Muhittinoglu16 Ekim 2022 13:21

    Az dedin ya " 100 yil yetecek gazimiz var."

  • reyiz16 Ekim 2022 09:45

    putin, oltanın ucuna dara düşmüş bir ulkeyi yanına çekmek için bir yem taktı.amacı ülkenin dış işlerinde eksen kaymasına sebeb olmak istemesi.batı değerlerin den koparıp kendi karanliğina çekmek.