E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFTX’in batışından sonra gözler Binance’de ---

FTX’in batışından sonra gözler Binance’de

FTX’in batışından sonra gözler Binance’de
11 Kasım 2022 - 08:52 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında yeni bir deprem etkisi yaratan gelişme bu piyasadaki yatırımcılarda büyük paniğe neden oldu.

BORSAGUNDEM.COM

Hiçbir denetime tabi olmayan kripto para borsalarına iflas dalgası devam ediyor. Kriptoda deprem etkisi yaratan son gelişme ise FTX isimli borsanın işlemleri durduracağını açıklaması oldu. Sitede yer alan duyuruda, “FTX ABD’de işlem birkaç gün içinde durdurulabilir. Lütfen kapatmak istediğiniz pozisyonları kapatın. Para çekme işlemleri açık kalacak.” uyarısı yer aldı.

Öte yandan, FTX’in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, şirketin yaşadığı likidite krizine ilişkin, “Üzgünüm. Her şeyi batırdım, daha iyisini yapmalıydım” ifadesini kullandı.

Ülkemizde de çok sayıda borsa kapandı, sahipleri yurtdışına kaçtı. Bir otoriteye tabi olmadıkları için yatırımcılar hakkını bile arayamıyor. Binlerce vatandaşı mağdur eden Thodex ve Vebitcoin'den sonra Bitexnova'da yatırımcılar paralarını çekemediği gündeme geldi.

FTX’in batmasından sonra ise gözler Binance’ye çevrildi. FTX’i satın alarak piyasalardaki panik dalgasını hafifletmek isteyen Binance’den yapılan açıklamada, yanlış kullanılan müşteri fonları ve ABD’deki soruşturma iddialarıyla ilgili son haberlerin yanı sıra kurumsal değerlendirme sonucu FTX’i olası satın alma sürecinin sürdürülmemesine karar verildiği bildirilmişti.

Peki Binance’den de yakında, “Üzgünüz, her şeyi batırdık” açıklaması gelirse yatırımcılar hakkını nasıl arayacak?

Ülkemizde hiçbir otoritenin kontrolünde olmayan yabancı kripto para borsalarının batması halinde yatırımcıların paralarını kurtarma şansı bulunmuyor. Bu yüzden de özellikle yabancı kripto para borsalarından uzak durulması öneriliyor.

Kripto paralardaki çalkantı sonrası Tether'den 'rezerv' açıklaması

 

Kripto krizi borsaları ne kadar etkiler?

 

Robinhood hesaplarına 2 günde en büyük kripto girişi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)