E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFTX skandalı: CEO parayı cebe indirmiş---

FTX skandalı: CEO parayı cebe indirmiş

FTX skandalı: CEO parayı cebe indirmiş
20 Kasım 2022 - 09:41 borsagundem.com

Kripto para borsası FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried'in yatırımcıların 300 milyon dolarını kişisel hesabına aktardığı ortaya çıktı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) haberinde, FTX'in geçen yıl ekimde şirketi büyütmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla 69 yatırımcıdan 420 milyon dolar topladığı belirtildi.

Bankman-Fried'in de bu miktarın 300 milyon dolarını şirketin hisselerini bozdurarak kendi hesabına geçirdiği öne sürüldü.

Buna göre FTX'in eski CEO'su, FTX hisselerinin yaklaşık yüzde 15'ini elinde bulunduran rakip borsa Binance'ten bunları geri almak için parayı kullandığını yatırımcılara söyledi

Binance CEO'su Changpeng Zhao, 6 Kasım'daki tweetinde Bankman-Fried'in hisseler için 2,1 milyar dolar ödediğini söylemişti.

WSJ, FTX'in eski CEO'sunun bu miktarı nereden temin ettiğinin anlaşılamadığını aktardı.

Haberde, Binance'in satın alınan hisselerinin, Bankman-Fried'e ait Paper Bird adlı şirketin hesabına geçirildiği ifade edildi.

Ayrıca FTX'in eski yöneticisinin 300 milyon dolarla ne yaptığının da tespit edilemediği belirtildi.

Bankman-Fried ve FTX, Reuters'ın yorum talebini reddetti.

Girişim sermayesi yatırımcıları, şirket kurucularının halka arz gerçekleştirmeden büyük hisse satışları yapmasını çoğu zaman hoş karşılamıyor. Böyle bir hamle, işe neredeyse hiç yatırım yapmayan bir şirket sahibinin, yatırımcılar hisselerini nakde çevirmeden zengin olmasını sağlayabiliyor.

Bu tür satışlar, genellikle yatırımcıların yönetim kurulunda yer aldığı durumlarda kabul edilebiliyor. Fakat 2019'da kurulan FTX'in yönetim kurulunda, 2021 yazına kadar yalnızca Bankman-Fried yer alıyordu. Daha sonra kurula eski FTX yöneticisi Jonathan Cheesman ve video oyunu alanında uzman olan Antigua ve Barbuda'dan avukat Arthur Thomas da katılmıştı.

ABD'deki Delaware Üniversitesi'nden Charles Elson, yatırımcıların bu tür satışlara karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, "Herhangi bir şirket sahibi ikincil halka arzda hisse satmaya başladığında, ona gerçekten çok zor sorular sormalısınız" dedi.

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası FTX, yaşanan likidite sorunlarının ardından ABD'de geçen hafta iflas süreci başlatmıştı.

Bankman-Fried'in istifasının ardından da yerine John J. Ray atanmıştı.

FTX'in eski CEO'su likidite sorununu çözebilmek için 8 Kasım'da Zhao'yla görüşmüş, taraflar Binance'in FTX'i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamıştı. Fakat görüşmelerden kısa süre sonra Binance bundan vazgeçmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akılsız Mustafa 24 Kasım 2022 07:17

    Yahudi işi ar haya ahlak vicdan yok dünyadaki paranın yüzde sekseni elllerinde zerrece hakediş yok hepsi hile çeşitli oyunlar hırsızlık ile imkan ve bilgisiz insanlar yapabilecek pekte birşey yok bu böyle devam eder Allah dur diyene kadar her zalimide Allah dilerki Müminin eliyle bertaraf etsin ama dünyada böyle bir mümin topluluk yok şimdilik Allah büyüktür bu soytarilarin kafasi ezilecek elbet bu Allah'ın vadidir basiretsizlerde bunların değirmenine su taşıyor bu para yatırılacak yermidir kafamı duvarlara taşlara vursam azdır

  • Uyanık Ali 21 Kasım 2022 08:02

    Bedava peynir fare kapanında olur bunu okuyorsan fare olma peynir olma uyanık ol uyanık Tarım para ediyor git köyden tarla topla dünya da en kıymetli şey toprak ve gıda Yaşlı dünya ölüyor kıtlık kapıda

  • Sai21 Kasım 2022 04:40

    Haberi okumadınız sanırım. Adamın yaptığı bist de her hisse patronunun yaptığı oyunun aynısı zaten. Bizimkilere de bir iki laf söyleyin bir zahmet alttan alttan hisse satıp zahmetsiz yatırımcının sırtından geçiniyorlar.

  • BATMAN6920 Kasım 2022 20:28

    crypto projesi genişleyen para arzını yani tapering yapmak için göz yumulmuş bir amerikan oyunudur .İstenilen parasal sıkılaştırma 69.000 binden alıp 16.000 bine düşünce parasını kaybeden insanlar sayesinde para cekilmitir ondan taper,ng yapılmıyor amerika da bu yolla yapıldı

  • rıza20 Kasım 2022 20:13

    tutuklanacak

  • Garip20 Kasım 2022 18:15

    Yol, hızlı veya yavaşta olsa varacağı yerde biter.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ20 Kasım 2022 16:17

    Nereye indirecek idi tabiki cebe inderek idi.Helal olsun güle güle harcayın.

  • Naim 20 Kasım 2022 10:40

    Defaatle söyledim kripto bataklıktır.insanlari mulkiyetsizlestirme projesi dinletemedik....

  • Batın Kumarcılar20 Kasım 2022 10:30

    Bu işler genelde böyle sonuçlanır sektörde bir veya iki büyük kalır diğerleri milletin parasını söğüşler ve ortadan kaybolur geride bir sürü alacKlı kalır mahkeme vs boş boş beklerler,aslında bu tür bir sonuca üzülmemek lazım çünkü siz paranızı aptal bir işe ve çakal kişilerin buluşuna yatırdınız hiç bir garantiniz olmadan girdiniz kısası kumar oynadınız ve kaybettiniz,kasa kazandı siz battınız herifler sizin paranızla hayata yaşarken siz şimdi para nerden gelir derdindesiniz hiç bir yerden film bitti.!