E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız vekilden Macron'a 'tahıl' tepkisi---

Fransız vekilden Macron'a 'tahıl' tepkisi

Fransız vekilden Macron'a 'tahıl' tepkisi
24 Temmuz 2022 - 14:49 borsagundem.com

Fransız milletvekili Lebreton, Ukrayna tahılının ihracatı konusunda aktif görev alamayan Macron'a "Erdoğan'ın gerisinde kaldın" diyerek tepki gösterdi

Fransız milletvekili Gilles Lebreton, sosyal medya hesabından Ukrayna tahılının ihracatı konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi

Avrupa Parlamentosunun Fransız milletvekili Gilles Lebreton Twitter hesabında, Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ile Ukrayna arasında imzalanan ve milyonlarca ton tahılın Ukrayna'dan çıkarılmasına ilişkin BFMTV kanalında yer alan haberi paylaştı.

Anlaşmanın, Afrika'da kıtlığı önleyebilmeyi mümkün kılacağını belirten Lebreton, "Konuyu Birleşmiş Milletler ile müzakere eden ne yazık ki Erdoğan'dı, Macron değil. Türkiye, Fransa'dan daha ağır basıyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da aylardır abluka altındaki tahılın ihracı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

Tahıl Koridoru Müşterek Koordinasyon Merkezi çalışmalara başladı

 

Tahıl Koridoru Başarısına bir övgü de Arnavutluk'tan

 

Afrika Birliği, tahıl koridoru anlaşmasından memnun

 

Tahıl koridoru anlaşması ile İstanbul küresel hububat merkezi olabilir

 

Tahıl sevkiyatı nasıl işleyecek?

 

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması dünyada nasıl yankılandı?

 

Tahıl koridoru için imzalar atıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kağan25 Temmuz 2022 09:23

    Fransa önce içindeki aşşağılık komplexinden kurtulmalı

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ24 Temmuz 2022 22:39

    Rusya AB ülkelerini düşman olarak görmekte adam yerine koymuyorki macron ne yapsın.RTE başımızdan gitsin aynı şey bizimde başımıza gelecektir.

  • mali 24 Temmuz 2022 20:30

    Lider olmak kolay değil, çalışmadan lafla olmuyor. Süper ligde altlarda küme düşmede olan Macron'un işi zor. Ülkesinin geleceği için Türkiye'ye destek olmalı.   O zaman o da başarılı olur, yoksa gelecek seçimde yok olur.