E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFlaş gelişme! Birko’ya kayyum atandı---

Flaş gelişme! Birko’ya kayyum atandı

Flaş gelişme! Birko’ya kayyum atandı
12 Ocak 2022 - 17:21 borsagundem.com

Niğde 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, ‘içi boşaltılıyor' iddialarına sahne olan halka açık şirket Birko’da Yönetim Kurulu’na kayyum atanmasına karar verildi. Yeni karar için duruşma tarihi 20 Ocak.

BORSAGUNDEM.COM

Günlerdir, borsa ve sermaye piyasaları çevreleri ile Türk sanayisinin gündeminden düşmeyen, manipülasyondan yargılanan borsacı Mehmet Bedir’in yönetime gelmesinin ardından, ‘soygun, hırsızlık, çökme’ iddialarının arka arkaya patladığı, bir grup çalışanın ise tazminatsız olarak işten çıkarıldığı halka açık BİRKO Mensucat’ta (#BRKO) önemli bir gelişme yaşandı.

MAHKEME ŞİRKETE KAYYUM ATADI

Borsagundem.com’un manşetten duyurduğu, işçilerin ve Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın’ın, “hırsızlık, soygun, çökme” gibi ifadelerle, şirketin yeni  yönetimine yönelik ağır suçlamalar içeren basın toplantısının ardından, ‘sahte istifa mektubu’ iddiasıyla daha da alevlenen Birko’yla ilgili açılan davada, Niğde 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Aslan, Murat Üçerler ve sahte istifa mektubuyla görevden uzaklaştırıldığı söylenen Aykut Özkan adına açılan davanın karar metninde, “İhtiyati tedbir kararının kabulü ile yönetim kuruluna kayyum atanmasına bu husustaki ayrıntıların celse arasında ara kararla belirlenmesine” denildi.

“YETKİSİZ KİŞİLERİN BİRKO’DA USULSÜZ İŞLEMLERE DEVAM ETMELERİ ENGELLENDİ”

Davacılardan İlhan Aslan’ın avukatı duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Hukuksal süreç devam etmekte. Yönetim Kurulu Üyelerinden Aykut Özkan’ın, sahte istifa mektubu ile görevden alınması neticesinde bir hukuk mücadelemiz başlamıştır. Bu istifa mektubunu düzenleyen kişiler şu anda yetkisiz olarak Birko Anonim Şirketini yönettikleri için bu hukuk mücadelesine başlanmıştır. Bu kişilerin almış oldukları yönetim kurulu kararlarının iptali ve yokluğu ile alakalı açmış olduğumuz davada bugün itibariyle mahkemeden Birko Mensucat Anonim Şirketine kayyum atanmasına karar verilmiştir. Bir dahaki duruşma günü için kısa bir süre alınmıştır. Şu anda en azından tedbir kararı ve atanan kayyum sayesinde bu yetkisiz kişilerin Birko Anonim Şirketinde usulsüz işlemlere devam etmeleri şimdilik engellenmiş bulunmaktadır. Mehmet Bedir ve İsmail Düz’ün şu andan itibaren bütün yetkileri alınmış olacaktır” dedi.

Avukat, sözlerine şöyle devam etti: “Sahte imzayla ilgili olarak Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğumuz şikayet sonucunda yapılan soruşturmada, bilirkişi, kriminal incelemesi sonucu raporda imzanın Aykut Özkan’a ait olmadığı tescillenmiştir, bu sabah Savcılıktan aldık ve mahkemeye sunduk.”

KARARLAR 20 OCAK’TA NETLEŞECEK

Basın açıklamasında 20 Ocak’ta yapılacak yeni duruşmaya kadar kayyumun görev yapacağı, duruşmadan sonra çıkacak karara göre kayyumun göreve devam edip etmeyeceği, Aykut Özkan’ın göreve iade edilip edilmeyeceği durumunun netleşeceği belirtildi

İşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak

TÜRKİYE’NİN KONUŞTUĞU İDDİALAR

Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın 2021’in son günlerinde, çalışanların da  katılımıyla fabrikada düzenlediği basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bedir ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Düz’ü, yasal boşluktan faydalanarak Genel Kurul’da şirket yönetimini ele geçirmekle itham etti. “Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak” feryadını Niğde’den Türkiye’ye taşıyan, yeni yönetimi “Halka açık Birko’nun içini boşaltmak, hırsızlık, rant, şirketi borçlandırmak, çek ve senetleri komisyon karşılığı kırdırmakla” suçlayan Apaydın, “Hem çöktüler hem soyuyorlar” dedi. Apaydın, fabrikadaki işçilerin haklarını savunduğu için tehdit mesajları aldığını da belirterek, gerekli mercilere şikayetlerini ileteceğini söyledi.

Halka açık şirketin varlıklarını hurda diye satıyorlar

“KUMPAS KURULDU”

Borsagundem.com’un da manşetten duyurduğu bu ifadelerin ardından, işçilerin, haklarını korumak ve hukuksuz buldukları uygulamalara karşı durmak adına eylem geçtiği açıklandı.

Bir gün sonra düzenlenen yeni basın toplantısına katılan Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Aslan ise, "İçeri girmek istediğimizde silah doğrultuyorlar. Şu anda hurdalar satılıyor herhangi bir ihale açıldığı duymadık" diye konuştu.

İlhan Aslan'ın Avukatı Nail Çakır da, “sahte istifa mektubu olayını yaptığı açıklamayla kamuoyuna taşıdı”. “Birko'da soygun var şeklinde çıkan haberler sonrasında apar topar buraya geldik. Geldiğimizde fabrikadaki binanın söküldüğü, hurdalarının toplandığı ihbarını aldık. Kendi gözümüzle de gördük, gerekli suç duyurularını yaptık” diyen Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Aslan, Murat Üçerler ve Aykut Özkan’ın adını vererek sözlerine özetle şöyle devam etti: “Üç yönetim kurulu üyesinin şirketten tasfiye edilmesinin sebebi şirket içerisinde bulunan binaların yıkılarak hurda fiyatına satılmak istenmesi. Bu üç yönetim kurulu üyesinin yapılmak istenen işe hayır demesinden dolayı bu şekilde kumpas kurulmuştur. Savcılık soruşturmamız ve iptal yönündeki davalarımız devam etmektedir.”

Birko’da 37 işçi tazminatsız işten çıkarıldı

Birko'da işten çıkarılan işçilerin 32'si işe geri dönüyor

İŞTE FLAŞ KARAR

Tüm bu gelişmelerin sonunda, mahkemenin bugüün aldığı flaş karar duyuruldu. Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre, Niğde 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde (Asliye Ticaret Mahkemesi Sıfatıyla) görülen davada, davacı İlhan Aslan, Aykut Özkan, Murat Üçerler avukatları aracılığıyla, “… Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararları, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınmış imzaya ilişkin rapor ve diğer tüm delillerimiz değerlendirildiğinde, yönetim kurulu kararlarının yokluğuna hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz, davanın kabulüne karar verilsin” denildi.

Dosyanın incelenmesi sonunda mahkeme kararını verdi: “İhtiyati tedbir kararının kabulü ile Yönetim Kuruluna kayyum atanmasına bu husustaki ayrıntıların celse arasında ara kararla belirlenmesine…”


BİRKO'DAN KAP'A 'KAYYUM' AÇIKLAMASI

Birko, şirket yönetimine kayyum atanma kararına ilişkin KAP'a bir açıklama gönderdi. Açıklamada, 12 Ocak 2022 tarihli Niğde 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, davacı tarafından 140 bin TL tazminat yatırılması halinde, şirkete kayyum atanmasına karar verildiği ifade edildi.

Birko'nun ilgili açıklamasının tamamı şu şekilde:

Niğde 3. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde, 2021/176 Esas sayılı dosyası uyarınca yapılan yargılamaya istinaden 12.01.2022 tarihli gerekçeli kararında, Davacı tarafından 145.000 TL teminat yatırılması halinde, Şirket Yönetim Kurulu'nu denetlemeye yönelik denetçi kayyum atanmasına karar verilmiştir. Kararın icrası halinde kamuoyu tekrar bilgilendirilecektir. 

Yönetim Kurulu görevine devam etmektedir. Şirketimiz her türlü denetime açık ve işbirliği içerisinde olacaktır. Basında yanlı olarak yapılan şirketimize kayyum atandığına dair haberler asılsızdır.

Borsa tarihinde görülmemiş rezalet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,49
En Yüksek: 5,49
En Düşük: 5,13
Değişim 27,67 %
FK: 3,18
PD / DD: 1,57
İşlem Hacmi 7.160.301
Toplam Adet: 1.329.425
Ağırlıklı Ort.: 5,11
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berke ak13 Ocak 2022 14:30

    Aklima IŞFIN GELDI.KY SINA BIR YILDA YÜZDE YÜZ 130 ZARAR ETTIREN IŞFIN.

  • Ercan daş13 Ocak 2022 14:28

    ÇÖKECEK ADAM ARIYOR.IŞFIN DIKKAT SIRA SANA GELIYOR.

  • Seyfullah demir13 Ocak 2022 14:25

    UMARIM iŞFIN TAHTACISI DA OKUMUŞTUR.

  • Ali ince13 Ocak 2022 13:41

    Sira isfin de

  • HASAN TOSUN13 Ocak 2022 10:22

    MEHMET BEDİR VE ÇETESİNİN GİRDİĞİ YERDE OT BİTMİYOR,DİRİTİ DE BU ÇETE ÖLDÜRDÜĞÜ HABER OLDU,DEVLET DİRİRTEDE KAYYUM ATAYIP BU GÜZİDE KURULUŞLARI KURTARSIN.

  • Gariban13 Ocak 2022 01:44

    Darısı usak seramigin basina

  • yorum12 Ocak 2022 22:22

    ikinci memsa vakası

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Ocak 2022 20:58

    Eğer bir şirkette soygunculuk yapanlar var ise hepsi idam edilmelidir.

  • Numan Ünalmış 12 Ocak 2022 20:44

    Memsaya bı kayyum atamadiniz ky Çin'in ahi feryadı duyulmadı ulutaslar yıllarca yatırımcıyı soydu devleti halkbankida yapılandırma yolu ile yıllardır oyalayan Adana'daki fap.kada bekciden başkasının telefonlara çıkmadığı BIST SPK tarafından kottan çıkartılan nemsa yatırımcıları bekliyor bir haber bir bilgi yetkili kurumlardan bitsin artık bu çile iflassa iflas etti densin yok sipariş aldık yokhalkbanka taksit borcunu ödedik siparişleri bağlı ortaklıklar yolu ile temin ettik söylenti haberlerinden bıktık usandım artık 2 yıldır beklemekten davası varsa bı iflas davası 2 yılmisurer devletim el koysun bunların tüm varlığına el koydu hakkım devletime helal olsun bu duzenbazlara haram zehir zıkkım olsun.

  • yorum12 Ocak 2022 22:23

    memsaya kim destek verdi zamanın hükümeti

  • ülk12 Ocak 2022 19:54

    darısı ülkere, 3,7 milyarlık satın alma ile özkaynak 3,7 milyar eridi. bu para ile ne satın alındığını anlayamadık.

  • He13 Ocak 2022 08:55

    Antinci onlar antinciii

  • BORSACI12 Ocak 2022 18:22

    gaip öztürk ,mücahit ören ve rıza kutlu ışık,ın şirketlerine kayyum atanmalı çünkü bu dolandırıcıların maksadı borsada küçük yatırımcıdan para çalmak varlıklarına varlık katıp milletin ocagına incir agacı dikmek.yönetim yanlısı olmuş olsalarda bu ülkede vijdanı olan bu piyasa dolandırıcılarına dur demeli.