E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka açık şirketin varlıklarını hurda diye satıyorlar---

Halka açık şirketin varlıklarını hurda diye satıyorlar

Halka açık şirketin varlıklarını hurda diye satıyorlar
30 Aralık 2021 - 21:28 borsagundem.com

Niğde'de işçilerin eylem yaptığı halı fabrikasının yönetim kurulu üyesi İlhan Aslan, "İçeri girmek istediğimizde silah doğrultuyorlar" ifadelerini kullandı

Niğde’de bir halı fabrikasında çalışan 115 işçinin, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları iş bırakma eylemi sürüyor. BİRKO AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Aslan, "İçeri girmek istediğimizde silah doğrultuyorlar. Şu anda hurdalar satılıyor herhangi bir ihale açıldığı duymadık" dedi.

Niğde'de dün BİRKO (#BRKO) Koyunlu Halı Fabrikası'nda basın açıklaması yapan Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın; fabrikadaki işçilerin haklarını savunduğu için tehdit mesajları aldığını iddia etmiş, gerekli mercilere şikayetlerini ileteceğini söylemişti. 

Bugün öğleden sonra sendika üyesi işçilerle birlikte açıklama yapan Apaydın; 9 işçinin işten çıkarıldığını gerekli görüşmelerden sonra 6 işçinin geri alındığını söyledi. 3 işçinin ise sendika üyesi olduğu için fabrikaya alınmadığını iddia eden Apaydın, "Ne fabrikaya girmelerine izin veriliyor ne de işten çıkarıldıklarına dair bilgilendirme yapılıyor. Bir de üstüne; 'Bu fabrikaya girerseniz sizi kurşunlarız', diye tehdit ediliyorlar" dedi. Sendika başkanı Apaydın çocuğuyla tehdit edildiğini öne sürerek; her şeye rağmen sendika üyesi işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti. 

BİRKO Koyunlu Halı Fabrikası önünde yapılan basın açıklamasına Öz İplik-İş Niğde Şube üyelerinin yanı sıra, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri Erdal Aydoğan ve Çağdaş Özmen katıldı. 

Açıklamaya katılan BİRKO AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Aslan; "İçeri girmek istediğimizde silah doğrultuyorlar. Şu anda hurdalar satılıyor herhangi bir ihale açıldığı duymadık" dedi. İlhan Aslan'ın Avukatı Nail Çakır ise şu açıklamayı yaptı:

"Burada bulunmamızın sebebi Birko'da soygun var şekilde çıkan haberler sonrasın da apar topar buraya geldik. Geldiğimizde burada bulunan işçilerin fabrikadaki binanın söküldüğü hurdalarının toplandığı ihbarını aldık. Kendi gözümüzle de gördük gerekli suç duyurularını yaptık. Buradan İlhan Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Üçerler, Yönetim Kurulu üyesi Aykut Özkan, Yönetim Kurulu üyesi fakat kendisi adına düzenlenen sahte istifa mektubu üzerine maalesef üç kişi toplanması gerekirken yönetim kurulu üyeleri iki yönetim kurulu üyesinin imzasıyla usulsüz yasal olmayan kararlar alınarak istifası kabul edilmiş kendisine sorulmadan. Yerine usulsüz bir şekilde Selahattin Şamdan isimli kişi atanmıştır. Üç yönetim kurulu üyesinin şirketten tasfiye edilmesinin sebebi şirket içerisinde bulunan binaların yıkılarak hurda fiyatına satılmak istenmesi. Bu üç yönetim kurulu üyesinin yapılmak istenen işe hayır demesinden dolayı bu şekilde kumpas kurulmuştur. Savcılık soruşturmamız ve iptal yönündeki davalarımız devam etmektedir.

"KENDİ ŞİRKETLERİNE GİREMİYORLAR"

Şu anda bu üç yönetim kurulu üyesi arkadaşımız bilgi alma, defterleri, faturaları incelemesine izin verilmiyor. Burada sahte faturalar ile şirketin içinin boşalttığı paravan şirketler ile içinin boşaltıldığı; fabrikanın kendi satış mağazasında satın alınan ürünlerin başka bir şirket adına kesilen faturalar ile paranın Selahattin Şamdamlı yetkili olduğu başka bir şirkete aktarıldığı ve şirketin çeklerinin kırdırıldığı ve karşılığı olmayan çekler ile mal verildiği duyumunu aldıktan sonra buraya geldik. Bizler şirkete girmek istediğimizde tanımadığımız kişiler tarafından şirket yöneticilerin içeri alınmadığını ve inceleme yapmalarına izin verilmediğini görüyoruz. Şimdi yine buradayız fakat yine şirkete giremiyoruz daha önce de şirkete girmek istediklerinde yine giremediler. Davalar yavaş ilerlediği için hukuki süreç maalesef biz şirkette neler olduğunu bilemiyoruz fakat bu işlemlere dur demek için elimizden gayreti yapıyoruz ve sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız."

İşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 4,65
En Yüksek: 4,99
En Düşük: 4,69
Değişim 8,14 %
FK: 2,69
PD / DD: 1,33
İşlem Hacmi 7.683.148
Toplam Adet: 1.672.721
Ağırlıklı Ort.: 4,38
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hırsız memleket05 Ocak 2022 23:53

    Niğde hurda çok manidar

  • Zek01 Ocak 2022 20:06

    Bu demek oluyoki ülke hurdaya döndü onu için katar hep alıyo vay inguluz uşağı neyse yapacak yok ne diyek

  • Birko01 Ocak 2022 12:42

    O koca şirket birazda işçiler yüzünden battı. Devlet üretme çiftliği gibi işletilen bir şirketi. Eski yönetim zaten batırmışti. Şirketin hiç bir zaman bir sahibi olmadı. Bin ortaklı olarak kuruldu. Zamanında rakip azken büyük paralar kazandı. Sonuç olarak bugün elimde hissesi olsa ne veriyorlarsa satardım

  • Samuel Koses31 Aralık 2021 16:32

    NIBAS hissesinde ERŞEF ve VAFSİ Beyler operasyon yapıyor.

  • Atilla 31 Aralık 2021 12:40

    Hem fabrika sahibinin, hemde işçinin mutlu olduğu bir dünya yokmu. Yılların Koyunlu halı fabrikası işciler sayesinde ayakta, işçilerde koyunlu halı fabrikası sayesinde iş buluyor. Orta yolu acele bulun derim.

  • HASAN TOSUN31 Aralık 2021 11:14

    devlet dolarla yatıp yüroyla kalkıyor,şimdi devlet uykuda,sizi duyan olmaz,kendiniz bileğinizin gücü ile hal edin,korkmayın,ilçe halkı fabrikayı bassın bedriyi kovsunlar

  • Atilla 31 Aralık 2021 12:43

    Yüro cu tosunum niye ortalığı karıştırıyorsun,

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU31 Aralık 2021 09:59

    Türkiye deki hurdacıların %90 nigdeli dir.adamlar demek ki içraatlarını yerine getiriyorlar.

  • Mustafa31 Aralık 2021 10:38

    Hurdacililiği tam yerinde yapıyorlar...

  • VS31 Aralık 2021 08:32

    Ne günlere kaldık dürüstlük dağa kaçmış kimin eli kimin cebinde bizi bu duruma kimler getirdi başkasının hakkına el uzatmadan yaşamak çokmu zor

  • orta köylü kurt31 Aralık 2021 02:05

    spk acele denetim ve müffettis göndermeli.iflas gösterip devlet kredisine cökecekler ac köpekler

  • Hakkı30 Aralık 2021 23:07

    Şirketi işçilerin yaygarası kurtarır. Çünkü makamlar, siyasiler sürüyle insanın(oy) sesine kayıtsız kalmaz.

  • Sss30 Aralık 2021 22:44

    Esemspırun patronunu örnek almışlar demek ki...o da şirketin içini boşalttı

  • akbaba 30 Aralık 2021 22:26

    borsya acıldığında baya  zarar  etmışdım inş batar 

  • Kürşad30 Aralık 2021 22:19

    Ah birko ah Vah birko vah. Hissesinin neredeyse tamamı dolaşımda, yönetim kontrolü sağlayacak, yani şirketi kaptırmayacak imtiyazlı hisse yok, hissesi çok uzun süre 20, 30 krş.larda, şimdilerin lüküs bir apartman dairesi fiyatına değil salt çoğunluğu hissenin tamamı toplanıp şirkete çökülebilir, şirket sahipsiz kalmış, yani ortalığa bırakılmış külçe altın. Birileride görmüş indiregandi yapmış koskoca şirketi.

  • Mensa zede.30 Aralık 2021 22:00

    SPK ne iş yapar. Mensada da 8 yıldır incelemeleri bitiremedi.

  • Vanlı30 Aralık 2021 21:59

    Silah uzatanı sizde tarayacaksınız ibreti aleme örnek olucak cesedinide atın denize hakkınız bırakmayın kimseye korkmayın korkarsanız onlar kazanır

  • Atilla 31 Aralık 2021 12:49

    Niğde ye denizmi geldi.😳

  • Muhammet30 Aralık 2021 21:57

    Sanki şirketin içi dolu

  • Çakır30 Aralık 2021 21:55

    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste kimbilr kimlerin ahını aldılar geçmişte