E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak---

İşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak

İşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak
29 Aralık 2021 - 18:48 borsagundem.com

6 ay önce yapılan genel kurulda, yasal boşluğu kullanarak başkanlık koltuğuna oturduğu öne sürülen Mehmet Bedir ve İsmail Düz, çalışanlar tarafından, şirketi soymakla, rantla, halka açık Birko'nun içini boşaltmakla suçlandı. İşçiler eyleme başladı.

Birko (#BRKO), açık unvanıyla Birko Birleşik Koyunlu’lular Mensucat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi.

Bir kasabada doğdu, Niğde’nin, Türk sanayisinin gururu oldu.

İşiyle, işçisiyle, üretim ve emekle büyüdü, ihracatta zirveye yürüdü.

Dün ülkeye örnek gösteriliyordu.

Şimdi ise borsacıların pençesinde kan ağlıyor…

Sendika temsilcisi, Öz İplik İş Sen Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın’ın, Birko Koyunlu Halı Fabrikası’nda düzenlediği basın toplantısı, sadece kent sakinlerinin değil, Türkiye’nin de, sermaye piyasalarının da dikkatini ve ilgisini çekti.

“HEM ÇÖKTÜLER HEM DE SOYUYORLAR”

115 işçinin sesi olarak, şirkette yaşananları “Hem çöktüler hem de soyuyorlar” sözleriyle dile getiren Apaydın, konuşmasında, Mehmet Bedir ve İsmail Düz adını vererek, “6 ay önce Genel Kurul’da yasal boşluktan yararlanarak Yönetimi ile geçirdiler. Soyuyorlar. Halka açık bir şirketin, borsada işlem gören bir şirketin parasını hesaplarına aktarıyorlar. Tazminatlarımız da tehlikede. İş bırakma eylemi başlattık” dedi.

Apaydın’ın Birko’yu batırmakla suçladığı Mehmet Bedir, borsa çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim. Manipülasyondan yargılanan Bedir’in, Isparta’nın göz bebeği DirilişTekstil’de yönetime geldikten sonra yaşananlar herkesçe çok iyi biliniyor. “Borç, zarar, bozulan bilanço, sebepsiz yükselen, ardından taban olan hisseler”le Diriliş’te imzasını atan; üstelik bir hafta önce SPK tarafından Diriliş hisselerindeki işlemleri nedeniyle 958 bin TL para cezasına çarptırılan Bedir, şimdi de yeni oyunların merkezinde, Niğde’de ortaya çıktı.

Yine yönetimi ele geçirme, yine çıkar, yine rant sağlama, halka açık bir şirketin içini boşaltma suçlamalarıyla...

“BİRKO’DA İŞLER ÇOK KÖTÜYE GİTTİ”

Sendikacı Apaydın’ın söylediğine göre, Mehmet Bedir yasal boşluktan yararlandı, Borsa İstanbul üyesi Birko’nun Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturdu. İsmail Düz ise Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Apaydın, ikilinin yönetime gelmesi sonrası, Birko’da işlerin nasıl kötüye gittiğini, şirketin nasıl bir bataklığa sürüklendiğini, çalışanların nasıl baskıya maruz kaldığını tek tek anlattı. Bir film gibi fabrikanın soyuluşunu nasıl izlediklerini, itirazlarının nasıl kulak arkası edildiğini de… Bitmedi; komisyon karşılığı kırdırılan çekler, senetler, gereksiz kestirilen milyonluk faturalar da iddialar arasındaydı.

“ŞİRKETİN YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRDİLER”

Faik Apaydın, “6 ay önce yapılan genel kurulda, Mehmet Bedir ve İsmail Düz, beraber bir ekip kurarak yasal boşluktan faydalanıp şirketin yönetimini ele geçirdiler.

Birko bilindiği üzere halka açık, kollektif bir şirket. Ama Bedir ve Düz ekibi devamlı şirketi batırmaya yönelik işlemler yaptılar. Bunlar daha önce zaten Diriliş Tekstil, Diriliş İplik, CLK Holding gibi bir çok şirkette aynı yolu izleyerek, şirketleri batırarak, kendilerine çıkar ve rant sağlamışlardır. Burada da aynı hareketleri yapmaktaydılar. Biz işçi olarak dönem dönem bunlara itiraz etmemizi rağmen onlar bildiklerini yaptılar, hatta hiç fabrikayla ilgisi olmayan kişileri buraya yönetim kurulu başkanıymış gibi, patronmuş gibi getirip oturttular. İşçiler hep baskıya maruz kaldı çünkü biz devamlı bu fabrikanın soyuluşunu izledik. Bu fabrikaya hem çöktüler hem soydular.

“PARALARI KENDİ HESAPLARINA AKTARIYORLAR”

Bu şirket çalışırken depo normalde eski yönetimde 100 bin metrekare stoklu çalışırdı. Bugün girip baktığınızda katalog ürenlerde bin metrekare ürün yok. Çünkü hepsini yok pahasına satıp bir an önce ranta çevirdiler burayı.

Firmanın mazotla ilgilisi olmadığı halde, 2 milyonu geçkin fatura kesilerek şirketi kasıtlı olarak borçlandırıyorlar. Şirketin elindeki çekleri, senetleri, faktöring şirketlerine vererek, bunları belirli komisyon oranlarında kırdırarak, şirketi yine zarara uğratarak, bu paraları kendi hesaplarına aktarıyorlar.

Bu gidişat işçilerin tazminatının yok oluşuna gidiyordu, dün itiraz ettik” dedi.

TEHDİT VE SUÇ DUYURUSU

Birko’daki oyunları gözler önüne seren Öz İplik İş Sen Niğde Şube Başkanı Faik Apaydın, konuşmasının sonunda, soygunu ortaya çıkardıkları için, uğradığı ‘vatan haini’ hakaretini, “Bunlar da para var, çok güçlüler” uyarısını, ‘çocuğunu götürürler’ tehdidini de kamuoyuyla paylaştı.

Apaydın, olaylar ve gelişmeler konusunda, Savcılığa suç duyurusu yapacağını da belirtti.

SPK'dan İsmail Düz ve Mehmet Bedir'e ceza

Diriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,49
En Yüksek: 5,49
En Düşük: 5,13
Değişim 27,67 %
FK: 3,18
PD / DD: 1,57
İşlem Hacmi 7.160.301
Toplam Adet: 1.329.425
Ağırlıklı Ort.: 5,11
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEZA01 Ocak 2022 21:15

    Adam diyorki yasa boşluğundan fadalanarak yönetimi ele gecirdiler. Böyle yöneticiler olduğu sürece değil şirketi ele geçirmek isteseler kapatabilirlerde.. bir kere şirketin %97,59 dolaşımda borsada işlem görüyor . bu ne demek biliyormusun sayın isyan eden sendika yöneticisi.. şu demek hissenin %51 ini toplyan kim olursa olsun isterse. çöpcü olsun şirketi alır istediği gibi yönetir.  bunu bilmeyecek kadar cahilsen boş yapma.. SPK yı göreve çağırıyorsunuz maliyeyi çağırıyorsunuz da hiç dedinizmi bunlar 6 oldu yönetime geleli bunlardan önce yöentimde olanlar ne yaptı.. şirketin hissesi 2 seneden fazladır 1 lerde dolanıyor.. Madem bu kadar bu şirkleti kurtarmak için can atıyorsunuz seçim zamanı neden borsadaki paylarınızı yok fiyatınıza sattınız.. Telegram gruplardında 1 milyon rüşvet istemişsin iddası dolanıyor adamlar KAP atmış spk bilgisi dahilinde burda gelmiş sin boş boş tatava yapıyorsun. kim inanır sana... 

  • HASAN TOSUN31 Aralık 2021 11:17

    diriliş ve birkonun  şirket bilgilerine girince genel müdür mehmet bedir yazıyor,hırsız düzenin hırsız ve arsızları meydanı boş buldu at oynatıyorlar,bedrinin artık keselenmesi lazım,kıl keseyle,haydi devlet uyan bu işe el at sahtekarları dize getir,hapse tıka

  • MURO30 Aralık 2021 17:59

    Kasadaki 4 milyar para ile şirket satın aldı... ülkerin özkaynakları 4 milyar eridi. para buhar olmadıysa özkaynak niye 4 milyar eridi... bir bilen anlatsın...

  • HASAN TOSUN30 Aralık 2021 13:18

    bunlar olurken devlet ne yapıyor,hani denetim vardı,maliye vardı,hepsi öldü,hepsi dolarla yatıp yüroyla kalkıyor,vah benim vatanım vah ne günlere kaldın.

  • Hüseyin ballı 30 Aralık 2021 10:54

    İşçinin emekçinin emeğine çöktüler şerefsizler Allah belanızı verir inşallah

  • Ahmet 30 Aralık 2021 10:49

    Soydular bitirdiler emekçinin ekmeğine göz diktiler şerefsizler

  • Satış bitti30 Aralık 2021 10:11

    Vertu girişimde patron satışı bitti sıra uçuşta

  • kursat alkan30 Aralık 2021 09:56

    Birlik mensucat ta soyacak birşey yok tabiiki aksine eski ortak Küçükçalık ın 15 milyon tl alacağı var.  Bu tip faaliyetsiz şirketleri SPK biran önce kottan atıp daha fazla yatırımcıların madur olmasını önlemeli.. CASA da vurgunu yapan en küçük mübarek kardeş Masum bu petrol kaçakçıları ile piyasada vurgunu yaptı..

  • İsmail yüksek30 Aralık 2021 07:25

    Asıl terörist bınlar, asıl vatan haini bunlar, ülkeyi soyanlar insanları ekmeğe muhtaç edenler, ülkeyi bitirdiniz beeee… sizleri yüce yaradanıma havale ediyorum…

  • Mürteza bedir30 Aralık 2021 00:41

    Mehmet bedirin abisi ilahiyat profesörü kul hakkı, islamiyet dersleri veriyor 😇 karseşide ismail düz ile yatırımcı avlıyor. Mürteza kardeşine ahirette sorgu sual yokmu🤣🤣🤣

  • Birisi08 Ocak 2022 12:45

    Var ama sana soru sorma hakkı yok

  • Avanak29 Aralık 2021 23:22

    Olayı anlayamamış yavrular var. Bedir ve idüz bunlar 5 paralık adamlar. Yatırımcıları genel kurula davet ederek şirketi ele geçiriyorlar. Sonrada kendi çevrelerine rant sağlıyorlar. Birko da çalışanları çıkarıp okalin ailesine yakın kişileri istihdam edip sahte evraklarla şirketi borçlandırıyorlar. İsmail ve bedir de buradan nasipleniyor. Suç duyuruları yapıldı sinem düz hesaplarına giden paraların hesabını verecek ismail

  • kenan30 Aralık 2021 09:00

    Okalin ailesi dediğin starpet çiler. starpet in iflasına karar verilmiş . Bunların yanında Timuçin denen yalıkazığı da Full akaryakıt dağıtım firmasinin ortağı. Full e Masak tarafından el konuldu. Pkk nı finansörü çıktı. bu iki isim birkonun 500 milyonluk rantına çökmek için bediri kullnarak buraya geldiler.Casa denen şirket de bunların. bu kişilerin üzerinde kayıtlı çöp bulamazsın. amaçları halkın mallarının üzerine çöküp para aklamak. Sendikacı doğru yolda. Niğdeliler vatansevedir topragına sahip çıkar. bu düzenbazlara fırsat vermeyin.

  • mustafa29 Aralık 2021 22:35

    BU KADAR kolaymı gelip işgal edip yönetimi ele geçirmek...ilginç

  • amanin amanin29 Aralık 2021 21:24

    Malına sahip çıkmazsan çakallar üşüşür

  • ali beyoglu29 Aralık 2021 20:43

    gecen cuma b mensucatta aynı pozısyondaydı gnl kurulda.patron 6k lot ile katılmıs ky lardan olusan muhalefet ise 4M oy ile katıldı.isteseler yönetimi alacaklardı.yk uyeleri masaları yumrukluyordu şirket elden gdyor dıye...üretim yapan kar eden sırket olsa almıstık anahtarını ....ytd

  • Savaş29 Aralık 2021 20:04

    Kuruşlu hisselere dikkat etmeli patronları yatırımcısını dolandırarak buralara indiriyor Spk da ses çıkarmıyor.Borsamız kumarhane olmuş.

  • temi teko29 Aralık 2021 19:43

    tamam ama niğdeli satmış adam borsadan hisse toplamış. yinetimi almış o zaman siz alsaydınız hisseleri saticaginiza.

  • sami kortul30 Aralık 2021 09:57

    Dolandırıcıların borazancılığını yapma kes sesini..!!

  • De hade29 Aralık 2021 21:33

    Otur sıfır bir halt bildiğin yok boş yapma