E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBirko'da işten çıkarılan işçilerin 32'si işe geri dönüyor---

Birko'da işten çıkarılan işçilerin 32'si işe geri dönüyor

Birko'da işten çıkarılan işçilerin 32'si işe geri dönüyor
10 Ocak 2022 - 20:18 borsagundem.com

Birko'da işten çıkarılan 37 işçinin 32'sinin tekrar işbaşı yapacağı açıklandı. Şirket ayrıca, Öz İplik İş Sendikası Niğde Şubesi Başkanı Faik Apaydın'ın görevinden alındığını ve Niğde Şubesi'nin kapatılarak Merkez'e bağlandığını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Birko Birleşik Koyunlular Mensucat (#BRKO) geçtiğimiz perşembe günü haklarını aramak amacıyla eylem yapan ve yönetim tarafından çeşitli gerekçelerle işten tazminatsız çıkarılan işçilerin büyük bir bölümünün tekrar işbaşı yapacağını duyurdu.

Birko tarafından yapılan açıklamada, 37 işçinin işten çıkarılma kararının Öz İplik İş Sendikası ile mevcut durumun değerlendirilmesi ve çalışanların iş yerine karşı icra ettikleri eylemlerden pişman olmaları ve tekrarlanmayacağına dair sorumluluk bilincinde taahhütte bulunmalarından dolayı, çıkarılan işçilerden 32'sinin 11 Ocak 2022 itibariyle tekrar işbaşı yapacakları belirtildi.

Şirketin açıklamasında ayrıca, Öz İplik İş Sendikası Niğde Şubesi Başkanı Faik Apaydın'ın şube başkanlığı görevinden alındığını ve Niğde Şubesi'nin kapatılarak Merkez Şube'ye bağlandığını ifade edildi.

"Yönetimi ele geçirdiler, soyuyorlar"

Birko'da çalışan 115 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı almıştı. Öz İplik-İş Sendikası Şube Başkanı Faik Apaydın, Mehmet Bedir ve İsmail Düz adını vererek, “6 ay önce Genel Kurul’da yasal boşluktan yararlanarak Yönetimi ile geçirdiler. Soyuyorlar. Halka açık bir şirketin, borsada işlem gören bir şirketin parasını hesaplarına aktarıyorlar. Tazminatlarımız da tehlikede. İş bırakma eylemi başlattık” açıklamasında bulunmuştu.

Birko’da 37 işçi tazminatsız işten çıkarıldı

İşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak

Birko çalışanları eylemde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,40
En Yüksek: 5,30
En Düşük: 5,10
Değişim 25,58 %
FK: 3,13
PD / DD: 1,55
İşlem Hacmi 13.490.053
Toplam Adet: 2.498.750
Ağırlıklı Ort.: 5,24
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkan ULUTÜRK 12 Ocak 2022 19:30

    Borsada milleti soyduğunuz yetmedi birde işçi çıkartarak ne yapmak istiyorsunuz yönetim beçeriksizliğinizi işçiye fatura etmeyin briko yetkilileri yazık sizlere

  • Mucise Reis ;)11 Ocak 2022 12:09

    işçisini üzenle, asla işiniz olmasın. Dışarıdan firmalar geldiğinde ülkemizde anlaştıkları firmaları gezerler . işçi mutlu mu ? işçi neşeli mi ? işçi dinleniyor mu? kaliteli sosyal ektivite varmı , yemekleri nasıl, ailece mutlu huzurlu mu, ben birebir yaşadım zamanında. Adam takım elbise çıkartıp, işçileri ve üretim hatlarını gezmek istiyorum demişti :D tek tek muhabbet etti çalışanlar ile, öğle yemeğinde etrafına topladı onları, :D  o zaman bişeler uyanmaya başladı zihnimde. Bizde bir sorun var, çünkü 5 kişilik işyerinde işçi+patron aynı ekmek yer. iş büyüdükçe sayı arttıkça patron o soraya asla oturmaz, işçi patron arası km lerce artar. Sanırım eğitim ilerde ilgili. eğitim model ve sitemde yanlışlık var. İşçi hakkı yiyenden mal almamak lazım.

  • Borsacı11 Ocak 2022 08:13

    Şirketin içini boşalttıklarına göre takastaki hisselerin adamlara maliyeti sıfır...işleri bitince fiyat gözetmeksizin hisselerinide satarlar...

  • Trakyali10 Ocak 2022 23:27

    Yakinda 5 TL olur.....