E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFilistin'de yas! Gazze'de 9'u çocuk 20 şehit---

Filistin'de yas! Gazze'de 9'u çocuk 20 şehit

Filistin'de yas! Gazze'de 9'u çocuk 20 şehit
11 Mayıs 2021 - 01:47 borsagundem.com

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'de İsrail saldırılarında 9'u çocuk 20 Filistinlinin şehit edilmesinin ardından, ülkede bayram kutlamalarının iptali ve bayrakların yarıya indirilmesi kararı aldı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırısında 9'u çocuk 20 Filistinlinin şehit olduğunu, yaralı sayısının da 95'e yükseldiğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ülkede bayram kutlamalarının iptal edildiğini ve bayrakların yarıya indirileceğini ilan etti. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından İsrail'in saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarında 9'u çocuk 20 kişinin şehit olduğu, 95 kişinin yaralandığı belirtildi.

Onlarca aile Gazze'deki Beyt Hanun ve Endonezya hastanelerine akın ederek hayatlarını kaybeden yakınlarını teşhis etmeye çalıştı. Beyt Hanun Hastanesi'nde 2 çocuğunu kaybeden bir kadının hıçkırıklar içinde ağladığı görüldü.

Bakanlıktan daha önce yapılan yazılı açıklamada, 9'u çocuk 20 kişinin şehit olduğu, 65 kişinin yaralandığı bilgisi geçilmiş ancak bunların İsrail saldırıları sonucu olup olmadığına dair bilgi verilmemişti.

İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu. İsrail ordusu ayrıca, Gazze'den ülkenin güneyine çok sayıda roket gönderildiğini açıklamıştı.

ABBAS: BAYRAM KUTLAMALARI İPTAL

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze saldırısındaki şehitlerden dolayı Ramazan Bayramı kutlamalarının iptali ve bayrakların yarıya indirilmesi kararı aldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas'ın aldığı karar uyarınca, ülkede dini ibadetlerin dışında herhangi bir bayram kutlaması yapılmayacak, yas dolayısıyla bayraklar yarıya indirilecek.

Dünya yıldızları Filistin'e destek verdi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs diplomasisi

 

Netanyahu: Roketlere büyük bir güçle karşılık verilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum11 Mayıs 2021 16:20

    Bay Kemal,  Erdoğan a çağrı yapmak ne demek?  BM e  Erdoğan nasıl bir yaptırım yaptırabilir.  Zaten yapılması gereken bir şy varsa sana bırakmaz!  Ancak senin sesin neden çıkmıyor?  Her konuyu neden Erdoğan üzerinden değerlendirmen gerekiyor?  Velhasıl kelam çok sinsi !

  • Vtndş11 Mayıs 2021 07:47

    Filistin ordusunu eğit donat ile savaşabilir hale getirmek gerek. Şu ahlaksızlığa bak, evimi çalıyorsun diyen kadına, ben çalmasam başkası çalacak diyor. Ahlaksız, yüzsüzler. Donanımlı bir ordusu olsa bu b.ku yiyemez siyonistler. O vakte kadar Filistine Üs kurmak da gerekli.

  • Mehmet11 Mayıs 2021 05:18

    Yahudiler peygamberlerini şehit etmiş bir kavim. Diğer insanlara ne yapmaz.

  • Boncuk11 Mayıs 2021 04:48

    Bela okumaktan fazlası lazım

  • Ali 11 Mayıs 2021 04:16

    Türkiye Afganistan da neden varsa ..katarda neden varsa...Filşstinde neden yok...En kısa sürede askeri bir üst kurup...barışsa barış... Tok savaşsa savaş anladığı dilden anlatmak gerekiyor...siyonist yahudiler e..Bidon da ses yok

  • Hehe11 Mayıs 2021 03:27

    Hangi yuzle oruc tutup namaz kilip dua edecegiz sorulmayackmi bunun hesabi bize allah bize dirayetli lider nasip edip yapmamiz gerekeni yapmak nasip etsin

  • Kuti11 Mayıs 2021 02:53

    Bence artık tarihte olduğu gibi Müslüman Türk ordusu sahneye çıkmalı,biz b dünyaya yiyip içmeye değil, Allah a kulluk etmek ve onun dinini yüceltmek, mazlumun yanında olup, Adalet dağıtmak için geldik.haydi artık şahlanma zamanı

  • Mehmet11 Mayıs 2021 04:07

    Önce islam alemi içindeki Yahudilerin gitmesi lazım. Onlar daha kötü zarar veriyor. Yahudi muslumani yalnizca şehit eder. Ama içimizdeki hain satıcılar herseyimizi ifsada uğratir. Imanimizi elimizden almaya kalkar. Fetö yu örnek verebiliriz. Arap aleminin yönetici Tayfası bence yahudiden daha zalim. Binlerce Sünni öldürdü esed hayvanı. Daha ne diyim. Filistin sembol olmuş.

  • Sinirli11 Mayıs 2021 04:05

    46 kuti.çok fazla diriliş ertuğrul izlemişsin.

  • HSN Akbük 11 Mayıs 2021 03:59

    Allah razı olsun aynen dediğin gibi kardeşim müslümanların acilen üç beş devletle bile olsa bir başlangıç yapması lazım Müslüman birliği Müslüman gücü ordusu kurması lazım Türkiye 🇹🇷 önderliğinde 10.000 bin kişilik bir ordu kurulması lazım Orta Doğu’da çünkü Yahudiler zorluktan anlar laftan anlamazlar

  • 🤲🏼👍🏻11 Mayıs 2021 03:41

    Bu gece okuduğum en güzel yorum....