E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu: Roketlere büyük bir güçle karşılık verilecek---

Netanyahu: Roketlere büyük bir güçle karşılık verilecek

Netanyahu: Roketlere büyük bir güçle karşılık verilecek
10 Mayıs 2021 - 22:42 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nden İsrail’e atılan roketlere ilişkin, "İsrail büyük bir güçle karşılık verecek" dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki tansiyon giderek yükseliyor. Gazze Şeridi’nden İsrail’e yapılan roket saldırılarının ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’den Kudüs’e roket atılarak "kırmızı çizginin aşıldığı"nı söyledi. Netanyahu, "Kudüs'te, Gazze'de ve ülkenin başka yerlerinde birçok cepheye yayılan bir mücadele içindeyiz. İsrail büyük bir güçle karşılık verecek. Topraklarımıza, sermayemize, vatandaşlarımıza ve askerlerimize acı çektirmeyeceğiz. Bize saldıran ağır bedel ödeyecek" dedi.

Öte yandan, Kudüs’teki çatışmalar nedeni ile Netanyahu’nun Kudüs’te yapılacak Kudüs Günü kutlamalarına katılmayacağı bildirildi. Başbakan Netanyahu’nun güvenlik brifingleri için başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığına gideceği ifade edildi.

HAMAS'TAN İSRAİL'E UYARI

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik hava saldırılarının ardından Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin El-Kassam Tugay Sözcüsü ise, İsrail’in Gazze'deki sivil tesislere veya halka ait evlere saldırması durumunda çok sert karşılık vereceklerini belirtti. Sözcü, “Cevabımızın düşmanın beklentilerinin ötesinde güçlü ve acı verici olacağı konusunda uyarıyoruz" dedi.

İSRAİL KABİNESİNDEN GAZZE'YE HAVA SALDIRILARINA ONAY

İsrail basınında yer alan ve üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberde, Gazze’den Kudüs’e roket saldırısının ardından İsrail kabinesinin Gazze’ye yönelik geniş kapsamlı hava saldırılarına onay verdiği aktarıldı. Onayın kara saldırısı içermediği belirtildi.
Yetkili verdiği demeçte, "Hamas'a ağır bir darbe vurulmalı ve herkes limitlerimizi anlıyor. Büyük savaşları arzulamıyoruz" dedi.

GAZZE'DE HAMAS KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de Hamas hedeflerine yönelik misilleme amaçlı hava saldırısı başlatıldığı bildirilmişti. Hamas ise, hava saldırıları sonucu bir komutanın öldürüldüğünü doğrulamıştı. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus basına verdiği demeçte, "Gazze'deki askeri hedeflere saldırmaya başladık. Tekrar ediyorum başladık" demişti.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK HAVA SALDIRISINDA 3'Ü ÇOCUK 9 KİŞİ ÖLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun’a düzenlenen hava saldırısında 3’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

GAZZE'DEN KUDÜS'E 6 ROKET

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada ise, Gazze Şeridi’nden Kudüs’e 6 roket fırlatıldığı bildirilmiş, roketlerden 1’inin hava savunma sistemi tarafından imha edildiği aktarılmıştı. IDF, geri kalan roketlerin boş arazilere düştüğünü belirtmişti. Gazze sınırına yakın bölgede ise 1 kişi aracının anti tank füzesi ile vurulması sonucu hafif şekilde yaralanmıştı.

HAMAS, İSRAİL'E ULTİMATOM VERMİŞTİ

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nden yerel saatle 18.00’e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçileceği bildirilmiş, Kudüs’teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00’e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunulmuştu. Hamas’ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçmiş, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde tüm bomba sığınakları halka açılmıştı.

Beyaz Saray İsrail'i kınamaktan kaçındı

Meclis'ten İsrail'e ortak kınama

İsrail Gazze’ye hava saldırısı başlattı

Gazze'den Batı Kudüs'e roket saldırısı: Hamas üstlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamas ne yapıyorsun anlamak güç11 Mayıs 2021 04:08

    Benim anlamadığım Hamas neden roket attı? Roketle ne yapabileceksin ki? Onların misliyle karşılık vereceği belli değil mi? Şimdi ne oldu, uluslararası camiada İsrail kendini koruyor oldu

  • Mehmet11 Mayıs 2021 03:58

    Ah bu Arap alemi. . Kıymetli kardeşler. . Araplar Osmanlıya sahip ciksaydi Ingiliz in oyununa gelmeseydi bunların hiç biri yaşanmazdi. Dedelerinin günahıni torunlar çekiyor. Elbet bu zulüm bitecek. Hiç bir zulüm Baki kalmaz. Mutlaka yıkılır.

  • Emmi11 Mayıs 2021 01:55

    Anca kınayın durun icraat sıfır

  • Vatandaş11 Mayıs 2021 00:39

    Terörist devletin terörist başbakanı

  • Gur11 Mayıs 2021 00:28

    Bak su konusana...benmi yaniliyorum..yoksa..yalanmi..yine bir bit yenigi.vardir..bunun..arkasinda..sasirdim...ama cikar.. bunun kokusu..KILCTAR..SAHLANDI..

  • Ali 11 Mayıs 2021 00:21

    Tüm müslüman ülkeler bir olmalıdır.. O vakit abd ve İsraile yola getirirler... Tabi o koltuk larda abd nin sayesinde oturmuyor iseler... Araplar israil ve aBd nin uşağı olmuş

  • ZELİHA KARAKAŞLI11 Mayıs 2021 00:20

    Nükleer silahları olan hiç bir ülkeye kimse yan bakamıyor.o yüzden bizimde nükleer silahlar üretmemiz lazım.çünkü israil aynı şeyleri bizede yapacaktır günü geldiğinde.onlarda yüzlerce var iken bizde neden bir tane dahi olmuyor.onların ne özelliği var.

  • Mustafa kiyak11 Mayıs 2021 00:20

    Yaşasın cehennem İsrailoğulları icin Yakindir sonları Karabağ gibi olmaya

  • 🇹🇷🇹🇷🇹🇷11 Mayıs 2021 01:33

    Olmalıdır, ama yakın görünmüyor.

  • Boykot11 Mayıs 2021 00:19

    Başta Coca-Cola olmak üzere bütün İsrail mallarını boykot edelim, almayalım. Unutmayalım ki alacağımız her İsrail mali ile müslümanlara sıkılan mermi parasını zalim İsrail e vermiş olacağız. Bir kişi ile ne olur demeden boykot yapalım. Safımızı belli edelim

  • ZEYREK ZEMHERİ11 Mayıs 2021 00:16

    İsrail yanında yer alan herkesinde ALLAH belasını onlar gibi versin.Alay edin şerefsiz ve ALLAH düşmanları bakalım sonuz ne olacak.

  • Çakır10 Mayıs 2021 23:59

    Ortadoğu'nun çay kaşığı saklanacak ağaç bulamayacaksınız sonunuz yakindir İsrail

  • Cego10 Mayıs 2021 23:51

    Bu konuda İsrail’in yanında olmalıyız.Filistin bize Kıbrıs ta işgalci dedi ve tanımadı. Aynı zamanda İsrail tamamen ulusal çıkarları doğrultusunda davranıyor. Yaşasın Kipa

  • Berber Bekri 10 Mayıs 2021 23:37

    Başlıkta diplomasi yi Diploması diye okudum bir de Kudüs'den diploma almış helal olsun dedim...

  • Adalet11 Mayıs 2021 01:40

    Türkiye Hahambaşılığı'ndan Yapılan açıklamada, "Ramazan Bayramı arifesinde, herbirine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz" ######### Bu cemaatin milyonda biri kadar olamadın, zerre miktar insanlık taşımayan sefil alçağın tekisin. Azapların en şiddetlisine layıksın, hazır ol...

  • mehmet10 Mayıs 2021 23:22

    israil ordusunun canı yansa netanyahu seçimi kaybeder.. hakkında yolsuzluk dosyaları tekrar açılır ve bir top bezle gider..  hamasın attığı füzeler gelişigüzel... "attım gitti" der gibi..  bi de yiğitlik de lazım. gözükara olmak da lazım. bu tabloda yahudi yahudiliğini samimiyetle yapıyor. gerçekte Müslüman dediğimiz arap yönetimlerine kızmamız gerekir. gariban insanlar ölürken canları son derece tatlı olan hamas elemanları havaya füze atıyor. nereye giderse artık. ben bu adamları da samimi bulmuyorum.. hem de hiç..!

  • Mumin10 Mayıs 2021 23:13

    Sabrimiz tasdi. İsrail bir gün ansızın gelebiliriz. Müslüman uymuyor. Yaptığını görüyor hattını bil

  • Gerçek bu10 Mayıs 2021 23:34

    Kardeşim keşke dediğin gibi olsa kimsenin gideceği falan yok birlik olmadan dirlik sağlanmaz.

  • Canip10 Mayıs 2021 23:03

    Bir avuç siyoniste laf geçiremeyen dünya vayvay vay. Arap para babaları köpeği olmuş Abd nin israilin. Peygamberin arapların içinden çıkıp onları yaptıkları rezilliklerden dönmeleri için Müslümanlığı tavsiye etmesi bundandır

  • Hehe10 Mayıs 2021 22:50

    Heeyeeere uolladiginiz ordumuz nerde kimlerle lafta kinayip dur fare daga kusmus dagin cokta fifisinde

  • 🇹🇷🇹🇷🇹🇷11 Mayıs 2021 00:18

    Bak git dürzü.