E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in yarıyıl sunumu: Daha fazla faiz artışı gerekli ---

Fed'in yarıyıl sunumu: Daha fazla faiz artışı gerekli

Fed'in yarıyıl sunumu: Daha fazla faiz artışı gerekli
03 Mart 2023 - 21:07 borsagundem.com

Fed'in yarıyıl sunumunda, bankanın enflasyonun yol açtığı sorunlar konusunda ‘son derece farkındalığı’ olduğu ve fiyat istikrarını sağlamak için daha fazla faiz artışının gerektiği ifade edildi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ABD Kongresi’nde yapacağı sunumu bankanın web sitesinde yayımlandı. Raporda bankanın yüksek enflasyonun yol açtığı sorunların farkında olduğu ve yetkililerin yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmak konusunda kararlı oldukları belirtildi.

Açıklamada “Para politikası duruşu yeterince kısıtlayıcı olana dek faiz artışlarının devam etmesi uygun olacak” ifadesi yer aldı.

Raporda ekonomik görünüme ilişkin olarak Tüketici Güveninin çok düşük seyrettiği, enflasyonun hedefin çok üzerinde olduğu belirtildi. Rapora göre finansal istikrar endişeleri ılımlı olarak görülürken “ekonomik görünümdeki zayıflık, yüksek faiz oranları ve yılın ikinci yarısına dair artan belirsizliklerle finansal kırılganlıklar ılımlı kalacak. Hisse senedi piyasalarında değerleme baskıları ılımlı biçimde artarken gayrimenkul fiyatları temel göstergelere kıyasla yüksek seyrediyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Başkan Powell gelecek hafta Salı günü Senato Bankacılık Komitesi’nde ve Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde sunum yapacak.

"Fed kazdığı kuyuya kendi düştü"

 

"Borsalar daha agresif bir Fed olasılığına karşı dirençli"

 

Fed yetkilisinden 'ek faiz artışı' mesajı

 

Cramer uyardı: FED’in faiz artışları bitmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)