E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırma zorunluluğu azalıyor---

Fed'in faiz artırma zorunluluğu azalıyor

Fed'in faiz artırma zorunluluğu azalıyor
26 Ağustos 2015 - 18:35 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Dudley, Eylül ayında faiz artırımının son gelişmelerin ardından daha az zorunlu olduğunu söyledi

New York Fed Başkanı William Dudley, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hisse senedi piyasaındaki kargaşanın Eylül ayında faiz artırımı için durumu zayıfşattığını söyledi ve kısa vadeli gelişmelere aşırı tepki verilmemesi uyarısında bulundu.

Dudley,  "Şu anda, benim perspektifimden, Eylül ayındai Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında normalleşme sürecine başlama kararı, birkaç hafta öncesine göre, daha az zorunlu görünüyor" dedi.

Dudley, "Normalleşme, ABD ekonomsinin nasıl performans gösterdiğine ve uluslararası ve finansal piyasa gelişmelerine ilişkin ilave bilgi almamızla birlikte,toplantı zamanı geldiğinde, daha zorunlu hale gelebilir" şeklinde konuştu.

Dudley ayrıca, uygulanacakpolitikaları belirleyen FOMC'un bu sene faiz artırımına gidebilmesini umduğunu sözlerine ekledi. New York Fed Başkanı, politika yapıcıların finans piyasalarının ABD hanehalkı üzerindeki refah etkisi yoluyla etkileyebildiği ekonomik görünüm konusunda endişeli olduğunu sözlerine ekledi.

Fed dokuz yılı aşkın süredir faiz artırımına gitmiyor ve faiz artırımının uygun zamanını belirlemeye çalışıyor. FOMC'un bir sonraki toplantısı 16-17 Eylül'de Washington'da yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)