E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Dudley: Mali teşvikler büyüme ve enflasyonu yükseltebilir---

Fed/Dudley: Mali teşvikler büyüme ve enflasyonu yükseltebilir

Fed/Dudley: Mali teşvikler büyüme ve enflasyonu yükseltebilir
31 Mart 2017 - 06:07 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Dudley, mali teşviğin büyümeyi ve nihayetinde enflasyonu yukarı yönde etkileyebileceğini söyledi

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD hükümetpolitikasının ekonomiyi daha da destekleyebileceğini ve nihayetinde,zaten merkez bankasının resmi hedefine yaklaşmakta olan enflasyon oranını yukarı yönde etkileyebileceğini söyledi.

Dudley, Sarasota, Florida'da yaptığı konuşmada, "Maliye politikası ve bunun ekonomik faaliyete katkısına yönelik halen kaydadeğer bir belirsizlik var,, ancak bu politikalar zamanla canlılığa neden olacak" dedi ve "Sonuç olarak, orta ve uzun vadede, hem büyüme hem de enflasyona ilişkin riskler kademeli olarak yukarı yöne dönmüş görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Dudley, South Florida Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, ABD ekonomisi ve Fed'in para politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dudley'in bu yorumları, geçen yıl kendisi ve ABD Merkez Bankası'nınkarar organı Federal Açık Piyasa Komitesi'ndeki çalışma arkadaşlarının çoğunun genel olarak hem fikir olduğu risklerin, zayıf küresel büyüme ve azalan enflasyon beklentileri ortamında aşağı yönlüolduğu yolundaki görüşün değişmekte olduğunu işaret ediyor. Bu istenmeyen denge, 2016'da, yılın başında dört faiz artırımı öngörülmesine karşın yalnızca bir faiz artırımına gidilmesine neden oldu.

Dudley, Fed'in hedeflediği yüzde 2'lik enflasyon oranının orta dönemde üzerine çıkılmaması için bankanın para politikasını kademeli olarak azaltmasının uygun olacağını ifade etti.

ABD'de artan istihdama da işaret eden Dudley, bunun Amerikan ekonomisinin görünümü açısından olumlu olduğunun altını çizdi.

Dudley, Fed'in 15 Mart'ta son 10 yılın üçüncü faiz artışını yaptığını hatırlatarak buna rağmen faiz oranlarının "alışılmadık biçimde düşük" olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)