E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed'den iki şahin açıklama---

Fed'den iki şahin açıklama

Fed'den iki şahin açıklama
06 Ağustos 2023 - 11:27 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Bowman, enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşana kadar ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını belirtti. Eski Hazine Bakanı Summers ise enflasyonla savaşın henüz bitmediğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verirken, eski Hazine Bakanı Larry Summers ise enflasyona karşı zafer ilan etmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yönetim kurulu üyesi Michelle Bowman dün Colorado’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşana kadar ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Bowman, “Enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefine doğru bir patikaya girmesi için muhtemelen ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyulacak” dedi.

Geçen ay Fed toplantısında alınan faiz artırım kararını desteklediğini belirten Bowman, sürekli enflasyon düşüşüne dair daha fazla kanıt görmek istediğini belirtti.

Bowman, son enflasyon verisinin olumlu olduğunu ancak daha fazla faiz artışı ve faizin ne kadar süre kısıtlayıcı bir seviyede kalması gerektiğini değerlendirirken yüzde 2’lik enflasyon hedefi için tutarlı kanıtlar arayacağını belirtti. Bowman, “Ayrıca tüketici harcamalarındaki yavaşlama işaretleri ve işgücü piyasası koşullarının gevşemekte olduğuna dair işaretleri izliyor olacağım” dedi.

Fed yetkilisi, politika yapıcıların gelen verileri değerlendireceklerini ve enflasyondaki ilerlemenin durması durumunda gelecekte oranları artırmaya istekli olmaları gerektiğini söyledi.

‘ENFLASYONLA SAVAŞ HENÜZ BİTMEDİ’

ABD Eski Hazine Bakanı Larry Summers ise temmuz ayı istihdam raporu verilerinin enflasyonda bir toparlanma yaşanabileceğini ancak enflasyonla savaşın henüz bitmediğini gösterdiğini söyledi.

Summers cuma günü işgücü piyasası verilerinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra Bloomberg TV’ye verdiği demeçte, “Yolun aşağısında bir noktada enflasyonda gerçek bir hızlanma göremeyeceğimizden henüz emin olabileceğimizi sanmıyorum” dedi.

ABD'de temmuzda tarım dışı istihdam 187 bin ile beklentilerin altında yükseldi.​ İstihdamın temmuzda 200 bin artması bekleniyordu. Diğer bir yandan işsizlik oranı yüzde 3,6’dan yüzde 3,5’e geriledi ve saatlik ücretler yüzde 0,4 ile beklentilerin üzerinde arttı.

Ancak Summers’a göre son işgücü piyasası rakamları, Federal Rezerv’in yüzde 2’lik enflasyon hedefiyle tam olarak uyumlu değil.

Summers, ABD ekonomisinin güçlü olmaya devam ettiğini ve yumuşak inişin ihtimal dahilinde olduğunu, ancak azalan işsizlik ve artan açık pozisyonların daha yapılacak çok iş olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Ayrıca Summers zafer ilanlarını çok erken gördüğünü belirterek “Fed’in zafer ilan edenler arasında olmamasına sevindim” dedi.(Sözcü)

Richmond Fed Başkanı: Ekonomide yumuşak iniş ihtimali güçleniyor

 

FED’in faiz artışı sonrası para nereye yatırılmalı?

 

FED kararı sonrası altın neden yükseldi?

 

FED’in faiz artışından kazananlar ve kaybedenler

 

Yatırımcılar FED politikalarını gözünden tanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir07 Ağustos 2023 12:00

    bizim andavallar %60 enflasyonu az görüp faiz indirmişlerdi, bunlar %4 enflasyonu fazla görüyor. işte halkına düşman olan iç mihraklar bunlar

  • baran06 Ağustos 2023 17:07

    Şahin güvercin karga ayağına bütün Dünya yı dolandırdılar.  2008 de neredeyse batacaklardı ama Harvardın çok bilmiş prof.ları vs. kkedni içleirndeki Goldman sach Amerikan bank vs. kuurmlarına adeta dolar yağdırıp kurtardılar. Sonra da Dünya yı dolara boğdular sonrası malum.  

  • süslü sülü07 Ağustos 2023 12:01

    deli deli, kulakları küpeli. abd ne kadar dolara boğuyorsa,  türkiye de tl ye boğuyor piyasayı

  • Kaçan Grup 06 Ağustos 2023 18:17

    dolara boğuldum ahpap

  • ALİ TEL06 Ağustos 2023 15:47

    Bizim piyasalar şeyine bile takmaz tam gaz yola devam durmak yok.

  • Kasbiyikburunkiliboyatan tamyobazfemi06 Ağustos 2023 13:36

    Bu abd liler dünyayı mafetmeye devam edecekler ,dünya ivin tek tehlike abd 

  • ıtri07 Ağustos 2023 12:03

    türkiyede enflasyon ve hayat pahalılığını da mı abd yapıyor? cari açığı, bütçe açığını, yüksek faiz ve işssizliği de mi abd yapıyor? cahillerin bile bir gururu olmalı,