E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'den bilanço daraltma için haziran sinyali---

Fed'den bilanço daraltma için haziran sinyali

Fed'den bilanço daraltma için haziran sinyali
12 Nisan 2022 - 21:58 borsagundem.com

Fed'den Lael Brainard yaptığı açıklamada, Fed'in haziran ayında bilançoyu daraltmaya başlayabileceğini ve bunun bir dizi faiz artırımıyla birlikte 40 yılın en yüksek enflasyonunu dizginlemeye yardımcı olacağını söyledi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) başkan yardımcısı olmayı bekleyen üyesi Lael Brainard, Wall Street Journal'a verdiği röportajda, Fed’in bir dizi faiz artırımıyla birlikte Haziran ayında bilançosunu daraltmaya başlayabileceğini aktardı.

Fed'in işgücü piyasasındaki ve enflasyondaki gelişmelere gerektiği gibi yanıt vermek için "opsiyonelliğe" sahip olacağını söyleyen Brainard, iş piyasasına zarar vermeden işe alım talebini azaltmak için bol alan olduğunu da dile getirdi.

"SAVAŞIN DEVAM ETMESİ, ENFLASYONDAKİ RİSKLERİ YÜKSELTİR"

Brainard verdiği röportajda, temel mal enflasyonunda görülen ılımlılığın “olumlu bir sinyal” olduğunu söyledi.

Diğer taraftan, Rusya-Ukrayna savaşının enflasyona yukarı yönlü riskler getirdiğini açıklayan Brainard, savaşın devam etmesi halinde enflasyondaki risklerin daha da yükseleceğini belirtti.

Geçen ay, üç yıl aradan sonra ilk kez faiz oranlarını artıran Fed’in önümüzdeki ay en kısa sürede bilançosunu daraltmaya başlayacağını duyurması bekleniyor.

FED hatasının bedelini ağır ödüyor

 

Piyasalar Fed'in şahin tutumunu atlatıyor

 

FED enflasyonu dizginlemek için borsaları çökertebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)