E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'in şahin tutumunu atlatıyor---

Piyasalar Fed'in şahin tutumunu atlatıyor

Piyasalar Fed'in şahin tutumunu atlatıyor
08 Nisan 2022 - 09:32 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor


Global piyasalar Fed’in şahin tutumunu geride bırakırken endekslerde gelişen haber akışlarının fiyatlanmalarda etkili olduğunu söyleyebiliriz. ABD endeksleri, haftalık işsizlik maaşı başvurularının 52 yılın dibinde gelmesiyle birlikte günü yükselişle kapattı.

Avrupa’da endekslerinde ise AMB toplantı tutanklarının şahin olarak karşılanması ve enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle birlikte sınırlı kayıpla günü tamamladı. 9-10 Mart tarihlerindeki toplantı tutanakları üyelerin bir kısmının yılın 2. yarısı itibariyle varlık alımlarını sonlandırarak 3.çeyrekten itibaren faiz artışı görüşünü savunurken diğer bir kısmı ise bekle gör stratejini savundu. Bu durum AMB üyelerinin görüş ayrılıkları içerisinde yer aldığını gösterdi. Ayrıca bu durum piyasalar tarafından şahin bir duruş olarak algılandı ve faiz artırım beklentilerinin de bölgede yükseldiğini söyleyebiliriz. Endeks bazında baktığımızda ise küresel piyasalarda enerji fiyatlarındaki düşüşle birlikte enerji hisseleri önderliğinde düşüşlerin gerçekleştiğini takip ettik.

Dünü de düşüşle kapatan Asya piyasalarında haftanın son işlem gününde de satıcılı işlem görmeye devam ediyor. Satıcılı seyirde Fed’in şahin tutumunun etkilerinin yanı sıra Çin’deki artan vaka sayılarının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu duruma ek olarak da teknoloji hisselerinde regülasyon endişesi de işlemlerde etkili oluyor.

Yurt içi piyasalara döndüğümüzde ise BİST100 %1,24’lük yükselişle yeni bir kapanış rekoruna imza attı. Endeksin 2350 direncinde zorlandığını takip ettik. Düşüş Yönlü fiyatlanmalarda 2200 destek seviyesi önemini korumaya devam ediyor. Veri akışında ise, para ve banka istatistiklerini takip ettik. 1 Nisan haftasında döviz rezervleri 1,2 milyar dolar artarken altın rezervleri 294,0 milyon dolar azaldı, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 1,6 milyar Dolar azalarak 216,0 milyar dolar seviyesine geriledi. Yurt dışı yerleşikler 10,2 milyon dolar değerinde hisse senedi, 103,8 milyon dolar değerinde tahvil satın aldı. Böylelikle yabancı yatırımcının yılbaşından bu yana iki kez art arda hissed alış pozisyonunda olurken tahvil piyasalarındaki 6 hafta süren çıkış sona erdi.

Günün veri ajandasında içeride yıl sonu TÜFE tahmini gündemimizde yer alacak.

BIST 30 hareketli ortalamaları

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 08/04/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Patlayacak08 Nisan 2022 12:31

    Yooo aslında öyle yaparmıs gibi görünüyor enflasyon etkisi ile gidyor gidenlerde nesine güveniyorlar bu alım gücüyle? Ne olacak benzin kuyruklarımı arac almak için sıramı? Ev almak için sıraya girenler mi? Hiç birisi şu anda olan tam bir balon sadece bankalar haric…!