E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEvans: Faiz yüzde 4.5'in üzerine çıkmalı---

Evans: Faiz yüzde 4.5'in üzerine çıkmalı

Evans: Faiz yüzde 4.5'in üzerine çıkmalı
24 Ekim 2022 - 07:50 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, Fed'in politika faizini gelecek yılın başlarında yüzde 4,5'in üzerine çıkarması ve bir süre için bu seviyede tutması gerektiği görüşünü tekrarladı.

ABD Merkezi Bankası (Fed) tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuşan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, "Politika faizinin nötr faiz oranından ne kadar uzakta olduğu dikkate alındığından, Mart ayında önden yükleme yapmak iyi bir şeydi. Ancak faiz artırımında aşırıya kaçmak çok maliyetli olur. Ne kadar sınırlayıcı bir politikanın olması gerektiği konusunda büyük belirsizlik var. Bu nedenle faizi dinlenecek, gelecek verileri ve yaşanacak gelişmeleri değerlendirecek bir seviyeye getirmeliyiz" dedi.

Kişisel tahminlerim Fed'in Eylül ayında ortaya koyduğu projeksiyonlara genel olarak paralel diye konuşan Evans, Fed'in fon faiz oranını 2023 ilk çeyrekte yüzde 4,5'in biraz üzerine çıkarması ve sonrasında büyüyemeyi yeniden güçlendirmek ve enflasyonu aşağı getirmek için faizin bir süre için bu seviyede kalması taraftarıyım" ifadelerini kullandı.

Piyasalarda Fed baskısı kendini hissettiriyor

 

Barclays: Fed'in bilanço küçültmeyi 2023'te durdurması gerekebilir

 

BofA'da Fed etkisi: Net faiz gelirinde rekor artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)