E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Fed baskısı kendini hissettiriyor---

Piyasalarda Fed baskısı kendini hissettiriyor

Piyasalarda Fed baskısı kendini hissettiriyor
21 Ekim 2022 - 09:19 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alındı.

Tahvil faizlerindeki hareketliliğin endeksler üzerinde baskın karaktere bürünmeye çalıştığını gözlemledik. Şirket bilançolarının beklenti üzerinde gelmesine rağmen hisse bazlı hareketliliğin genel itibariyle endekse yayılamadığını söyleyebiliriz.

ABD endeksleri %1’e yakın seviyede negatif bir görünüm sergiledi. Tesla hisselerinde bilanço sonrasında da satışların devam etmesi ve işsizlik maaşı dışındaki makro verilerin beklenti altında kalması satıcılı seyirde etkili oldu. ABD vadeliler satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %1’e yakınsayan değer kazanımıyla günü sonlandırdı. Petrol fiyatlarındaki hareketlilik enerji hisselerini %2’ye yakın yukarı taşıması yükselişlerde etkili oldu. Öte yandan Almanya’da üretici eflasyonu %45,8’e yükselerek beklentileri aştı.

Asya endeksleri dünkü satıcılı seyrini bugünde sürdürüyor. Bölgedeki haber akışında Japonya’nın çekirdek enflasyonunun %2,8’den %3,0 seviyesine yükseldi.

BİST100 endeksi 3.900,85 puan kapanışıyla yeni rekor kırdı. Gün içerisinde ise 3942 seviyesine kadar yükselen endekste bu bölgeden satışların geldiğini gözlemledik. Dolar bazlı grafiklerde 209$ seviyesindeyiz. 207$ seviyesi üzerindeki kalıcılık sağlanması halinde 210$ ve 213$ dirençlerini takip ediyor olacağız.

TUIK Ekim tüketici güven endeksini açıklayacak. Tüketici güven endeksi ikinci çeyrek sonunda 63.4’e geriledikten sonra memur maaş zamlarının açıklandığı Temmuz ayından beri artış göstererek Eylül ayında 72.4’e yükselmişti. Artışta mevcut dönemin dayanıklı mal almak için uygunluğu endeksindeki artış ile gelecek 12 aylık dönemin konut alma ya da inşa ettirme için uygunluğuna dair endeksler etkili oldu. Öte yandan seansın bitimiyle Arçelik’in 3.çeyrek finansallarını alıyor olacağız.

BİST100 endeksinde kısmi bir açılış beklentisindeyiz.

Agresif Fed beklentileri bakırı baskılıyor

 

Çin yuanı diplere yaklaştı

 

Piyasalarda iyimser hava tersine döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)