E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde imalat aktivitesi geriledi---

Euro Bölgesi'nde imalat aktivitesi geriledi

Euro Bölgesi'nde imalat aktivitesi geriledi
23 Mayıs 2023 - 12:32 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde imalat sektörü aktivitesi mayıs ayında 36 ayın en düşük seviyesine geriledi. Hizmet ve bileşik PMI endekslerinin 50'nin üzerinde kalması genel olarak ekonomide büyüme olduğunu gösterse de büyümenin hızına dair endişeler arttı

Euro Bölgesi'nde mayıs ayında hizmet sektöründe güçlü büyüme bir miktar ivme kaybederken imalat sektöründe görünüm kötüleşti.

S&P Global verilerine göre mayıs ayı hizmet PMI endeksi 56,2'den 55,9'a geriledi ancak 50'nin üzerinde kalarak sektörde büyümenin sürdüğü sinyalini verdi. Bölgede imalat PMI endeksi 45,8'den 44,6'a geriledi. Böylece imalat aktivitesi, 2020'de pandemide fabrikaların kapandığı dönemden beri en düşük seviyeye indi. Endeksin 50'nin altında değer alması sektörde daralma olduğuna işaret ediyor.

Bileşik PMI endeksi de 54,1'den 53,3'e geriledi.

İmalat sektöründeki gerileme, Almanya imalat sektöründe yaşanan sıkıntıların bölge ekonomisini tehdit ettiğine işaret etti.

Hizmet ve bileşik PMI endekslerinin 50'nin üzerinde kalması genel olarak ekonomide büyüme olduğunu gösterse de büyümenin hızına dair soru işaretleri arttı.

Euro Bölgesi imalat PMI resesyona işaret etti

 

Euro Bölgesi imalatı 4 ayın zirvesinde

 

Euro Bölgesi İmalat PMI temmuzda beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)