E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan onayladı, Moskova kızgın: Putin tutuklanacak mı?---

Ermenistan onayladı, Moskova kızgın: Putin tutuklanacak mı?

Ermenistan onayladı, Moskova kızgın: Putin tutuklanacak mı?
03 Ekim 2023 - 14:18 borsagundem.com

Ermenistan Parlamentosu, Rusya ile gerilime neden olan ve Rus lider Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü onayladı.

Ermenistan Ulusal Meclisi, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Roma Statüsü'nü onayladı.

Meclis oturumunda, UCM'nin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü, 22'ye karşı 60 oyla onaylandı.

Ermenistan, Roma Statüsü'nü 1999'da imzalamasına rağmen Anayasa Mahkemesi, 2004'te aldığı karar uyarınca statüyü Ermenistan Anayasası'na aykırı bulmuştu.

Ermenistan'ın Roma Statüsü'nü onaylaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ermenistan'a ayak basması halinde tutuklanacağı anlamına geliyor. UCM, Kremlin tarafından reddedilen bir iddiayla, Ukrayna'dan yüzlerce veya daha fazla çocuğu yasadışı yollarla sınır dışı ettiği şüphesiyle Putin hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

ROMA STATÜSÜ GERİLİMİ

Ermenistan, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Roma Statüsü'nü onaylamaya hazırlanırken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov söz konusu adıma "son derece düşmanca bir karar" diyerek tepki göstermişti.

Ermenistan'da Parlamentonun ilgili komisyonu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kurucu anlaşması olan Roma Statüsü'nün onaylamasına olumlu yönde görüş verirken Rusya'ya da statünün uygulanmasına yönelik ikili anlaşma imzalamasını teklif etmişti.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan'ın, Rusya'nın Roma Statüsü'ne taraf olmadığını "iyi bildiğini" söylemişti.

Ermenistan'ın, UCM tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutuklanmasına yönelik aldığı kararın da farkında olduğuna işaret eden Peskov, "(Ermenistan'ın Roma Statüsü kararı) Bu bize yönelik son derece düşmanca bir karar. Onaylayabileceğimiz bir durum değil" demişti.

Rusya ile Ermenistan arasındaki ilişkiler son dönemde gerginleşirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı da son olarak "dost olmayan" adımlar attığı gerekçesiyle Ermenistan'a nota vermişti.

Putin'den, Çin'e çağrı: Tek kutuplu hegemonyaya direnin

 

Putin: Batı'ya güven sarsılıyor

 

ABD istihbaratı, Putin muhaliflerini yanına çekmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2023 10:00

    Tarih : osmanlı meclisi tanımayan Atatürk ve arkadaşları... Kazım karabekir ordusunu osmanlı emrine karşı gelip dağıtmadı. Doğuya Ermeni saldırılarına karşı gitti... Kazım paşa düzenli son ordular ile ermenileri dize getirdi. ermnilerden fransız ganımet toplar silahlar vb aldı. rusya - tükler anlaşma yaptı. doğu sınırlarımız şekillendı. ermeniler silahsız çökuk ve yıkık biçimde köşelerine kaybeden olarak döndüler... rusya-turkıye uzlaşısı önemli oldu çünku.... Fransa ermenilere gaz veriyor... ABD ermenilere gaz veriyor ama askeri , silah vb ulaşması zorlaştı lojistik , insanı güç ve propagandaları... rusya aynı zamanda buaya bulaşana kafa tutarım ben sınırlarımı çizdim diye rest çekti.. sonrasında doğudakı askerler ve ganımet silahlar kurtuluş savaşına doğru yola Atatürk emnire geçti.. özetle.. rusya -ermenistan ilişkisi... ermenistan -abd-fransa vb ilişkisi zıttır

  • borsacı04 Ekim 2023 06:45

    ermenistan abd nin gazına geliyor o gazını içinde patlatılır oldugunun farkında degil.

  • Doğru şekilde 04 Ekim 2023 00:06

    Kim bir savaş suçlusunu tutuklarsa, kim ya da hangi ülkede olursa olsun, umarım cadılığa gitmeden önce kendi adamları onu yakalar...

  • azmi03 Ekim 2023 20:41

    Ermenistan , Rusya Devlet Başkanı Putin'i tutuklayacak ! Şaka mı bu