E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErgin Ataman'a tokat cezası---

Ergin Ataman'a tokat cezası

Ergin Ataman'a tokat cezası
24 Şubat 2015 - 23:16 borsagundem.com

TBF, oyuncusu Göktürk Ural'a tokat atan Ergin Ataman'ın cezasını açıkladı

Türkiye Basketbol Ligi'nde deplasmanda NSK Eskişehir Basket'le oynadığı maçın devre arasında soyunma odasında Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, oyuncusu Göktürk Ural'a tokat atmıştı. Genç basketbolcu da, bu konuyu Türkiye Basketbol Federasyonu'na taşımış, deneyimli teknik patronu şikayet etmişti. TBF, yaptığı açıklamayla tokat olayı sebebiyle Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Ataman'a verdiği cezayı duyurdu.

Kararın gerekçesinde ceza vermeyi gerektiren hukuki normlar sayıldıktan sonra, "Önemli bir kulübün, hatta Türk Milli Takımı’nın antrenörü durumundaki Ergin Ataman’ın, spor camiasındaki diğer kişilerin sorumluluklarının ötesinde, genç spor insanlarına ve bilhassa geleceğin antrenörlerine örnek olma sorumluluğu bulunmaktadır. Bu tip olaylar karşısında sessiz ve tepkisiz kalmak, bu tip olaylara destek olmak anlamına geleceği, ilgililerin mevzuat kapsamında cezalandırılarak, caydırıcılık ilkesinin uygulanması gereği açıktır" denildi. Ataman’ın, yaşanan olayla ilgili TBF’ye gönderdiği cevap yazısında, sporcunun müsabaka içerisinde ruhsuz bir şekilde davrandığını, bu nedenle motive etmek ve ders vermek amacıyla sporcuya hafif tokat attığını belirttiği kaydedildi.

TBF'den yapılan açıklamada, "Galatasaray Liv Hospital takımı antrenörü Ergin Ataman’ın eylemine uyan Disiplin Yönergesi’nin 1, 2 ve 18. maddeleri gereğince, kendisinin 75.000-TL (Yetmiş Beş Bin Türk Lirası) PARA CEZASI ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para cezasının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hardu26 Şubat 2015 11:58

    75000 TL ver at tokadını gibi birşey olmuş. Ayrıca, 2-3 hafta takım başında olmama cezası da Olmalı idi!