E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yağmalama olaylarına OHAL yetkileriyle müdahale edilecek---

Erdoğan: Yağmalama olaylarına OHAL yetkileriyle müdahale edilecek

Erdoğan: Yağmalama olaylarına OHAL yetkileriyle müdahale edilecek
09 Şubat 2023 - 13:58 borsagundem.com

Erdoğan, "Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalamalara da OHAL ile devlet Parlamentodan yetkiyi alarak müdahale edecek" ifadelerini kullandı.


Gaziantep'te deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 14 bin 14 ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor.

Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep'te ise 944 bina yıkılmış, bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır.

OHAL AÇIKLAMASI

Bugün Meclis'te 3 ay süreyle OHAL'in ilanını yapacağız. Resmi Gazete'de yayınlandı. Türkiye'de süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale imkanını devlete vermiş olacaktır. Ayrıca yağmalamalar oluyor. Bu yağmalama olaylarına da OHAL ile devlet müdahale etme imkanını tanıyacak.

Öte yandan hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmaktır.

SÜRECİ NE YAZIK Kİ SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞTÜRENLER VAR"

Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlerimiz de var. Gelecek konteynerleri 10 ile dağıtacağız.

Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler de var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir."

Erdoğan: Böylesine bir depreme hazırlıklı olmak mümkün değildir

 

Erdoğan duyurdu: 10'ar bin lira destek ödeyeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.