E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız---

Erdoğan: Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız

Erdoğan: Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız
14 Şubat 2020 - 16:38 borsagundem.com

Pakistan'da Başbakan Han ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Keşmir sorununa ilişkin "Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iki ülkenin karşılıklı olarak birbirini destekleyeceği ve işbirliği yapacakları konusunda mutabakata varıldı.

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Şu anda Suriye'de size saldırılar yapılmaktadır, bu konuda Pakistan her zaman yanınızda olacaktır. 8 milyon Keşmirli açık hava hapishanesinde yaşıyor. Keşmir hakkında söyledikleri için sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Pakistan olarak, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Türkiye turizm ve inşaat alanında çok başarılı bir ülke. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İki ülke arasında 13 anlaşmanın imzalanmış olması önemli. Türkiye dün olduğu gibi bugün de yarın da Pakistan'ın yanında yer alacaktır. Pakistan'da FETÖ'ye ait okulların devredilmesi önemli. Bu vesileyle terör örgütü FETÖ'nün Pakistan'daki yapılanmasına karşı alınan önlemlerle ilgili teşekkür ediyorum. 

Keşmir halkı ile dayanışma içindeyiz. Türkiye, Keşmir sorununun diyalog yoluyla, BM kararları temelinde, Keşmirli kardeşlerimizin beklentileri gözetilerek çözülmesinden yanadır.

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır

 

Erdoğan: Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya tahtası15 Şubat 2020 23:20

    Barışçıl çözümler daima zayıf ülkelerin dileğidir. Güçlü olan vurur alır. Hindistan Pakistan göre hızlı gelişiyor. Aradaki fark açılınca İsrail gibi yapar keşmiri kendine bağlar

  • Alp14 Şubat 2020 23:33

    Canim.barisci.yollarla.cozelim.diyor..daha.ne.desin..ssvasin.demiyorki.

  • Ata14 Şubat 2020 18:57

    Şimdide Hindistan’la papaz olmayalım.