E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz---

Erdoğan: Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz

Erdoğan: Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz
14 Şubat 2020 - 13:30 borsagundem.com

Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda konuşan Erdoğan, ''Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz. Ortak hedefimiz doğrultusunda kararlı, net ve güçlü adımlar atmalıyız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan’ın ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını açıkçası ülkelerimize yakıştıramıyorum. Sadece temennilerle bu hedeflere ulaşamayacağımız açıktır. Ortak hedefimiz doğrultusunda kararlı, net ve güçlü adımlar atmalıyız" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

İkinci evimiz olarak gördüğümüz Pakistan’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sözlerimin hemen başında misafirperverlikleri için Pakistan makamlarına ve halkına şahsım ve heyetim adına şükranlarımı sunuyorum.

İş Forumu münasebetiyle kuracağınız irtibatlar inşallah yeni ortaklıkların kapısını da aralayacaktır. Son dönemde artış gösteren ticaret ve yatırımlara rağmen maalesef bu alandaki potansiyelimizin bir hayli gerisinde kaldığımızı görüyoruz.

Toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan’ın ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını açıkçası ülkelerimize yakıştıramıyorum. Sadece temennilerle bu hedeflere ulaşamayacağımız açıktır. Ortak hedefimiz doğrultusunda kararlı, net ve güçlü adımlar atmalıyız.

BAŞKAN ERDOĞAN HEDEFİ AÇIKLADI

İki ülkenin ihraç kalemlerinde benzerlik olduğunun farkındayız. Ancak ekonomimizin içinde birbirini tamamlayabilecek çok sayıda alan da bulunuyor. işte bizim bunlara odaklanarak ticaretimizi hak ettiği konuma taşımamız gerekiyor. Bunun için tüm dünyada yükselen korumacılık duvarlarının aramıza girmesine engel olmalıyız. Yatırım noktasında son dönemde gözle görülür bir ivme yakaladık.

Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz. Ülkemizin yatırım potansiyeline inanan herkese teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır.

Pakistan ile ikili ticaretimizi önce 1 milyar doların üzerine çıkarmalı sonrasında 5 milyar dolar hedefimize ulaşmalıyız. Türkiye’nin Pakistan’daki yatırımları 500 milyon doları buluyor.

PAKİSTAN'A SAĞLIK ÇAĞRISI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Görüyorum da Pakistanlı kardeşlerimiz tedavi için batı ülkelerini tercih ediyor. Bu alışkanlığı değiştirmeliyiz. Şehir hastaneleri ile yaptığımız atılım Avrupa'dan on binlerce insanın sağlıkta bizi tercih etmesini sağladı. Pakistanlı kardeşlerimiz de batı ülkeleri yerine Türkiye'yi tercih etmeli" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______14 Şubat 2020 16:59

    bence nükleer silah a sahip tek ülke pakistan onlardan bu teknoliji acilen almamız lazım.dünya daki tek dost ülke pakistan ve azerbeycan dır.diğerleri güvenilmez.cumhuriyet kurulduğu zaman pakistan bayanları kollarındaki bilezikleri çıkartıp ülkemizin kurulması için seve seve vermişlerdir.onlarla dayanışma içinde olmalıyız.

  • doğru14 Şubat 2020 16:10

    pakistan 3000 km menzilli füzeler yapıyor biz onlara her türlü desteği verelim onlarda bize teknoloji tranferi yapsın.