E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yukarı trend korunuyor---

Endekste yukarı trend korunuyor

Endekste yukarı trend korunuyor
25 Kasım 2020 - 09:34 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizde hisse senetlerinde kar satışlarının ardından yukarı trendin korunduğu belirtiliyor.


"BIST-100 endeksinde yukarı trend korunuyor. 

Küresel piyasalarda, salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı gelişmeleri, merkez bankaları politikaları, teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. ABD seçimleri ve ardından olumlu aşı haberleri ile birlikte riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde kar satışları ardından yukarı trend korunuyor. Hatırlanacağı üzere Pfizer ve Biontech ardından
Moderna da aşı analizlerinde yüksek etkinlik sonuçları açıklamıştı.

ABD Gıda ve İlaç dairesi FDA'nın koronavirüs aşıları için 8-10 Aralık toplantısında şirketlerin acil kullanım başvurularını değerlendireceğini not edelim. Aşı konusundaki ilerleme ile birlikte ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri ön planda yer almaya devam ederken, aşılama çalışmalarının Aralık ayı içinde başlayacağı yönünde gelen haberler, Trump'ın yönetimindeki birimleri yeni seçilen başkan Joe Biden ile işbirliği yapmaları çağrısında bulunarak geçiş sürecini fiilen başlatması ve Biden'ın Fed Başkanı Janet Yellen'ı Hazine Bakanı olarak seçtiğine dair haberler eşliğinde hisse senetlerinde yeni zirve seviyelerin test edildiğini takip ediyoruz.

Küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi dün %1.6 yükselişle, Dow Jones ise %1.5 yükselişle 30.000 seviyesini aşarak yeni zirve seviyede günü tamamladı. Teknoloji endeksi Nasdaq %1.3, Russell 2000 ise %1.9 yükselişle günü tamamladı. (MSCI Dünya %+1.6, MSCI EM %+0.5, MSCI Türkiye ETF'i %-0.35). Altında aşağı hareket etkisini sürdürürken, Ağustos diplerini test eden volatilite endeksi VIX %4 ekside, ABD 10 yıllık tahvil faizi üç baz puan artıda, aşağı baskının devam ettiği dolar endeksi ise %0.4 ekside günü tamamladı.

Gün içinde dalgalı seyir ve kar satışları riski yüksek

 

Endekste yatay seyir bekleniyor

 

Endekste geri çekilmeler kısa vadeli teknik düzeltmeler

 

Küresel piyasalarda gözler ABD datalarına çevrildi

 

Endekste dengeli bir seyir bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)