E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste geri çekilmeler kısa vadeli teknik düzeltmeler---

Endekste geri çekilmeler kısa vadeli teknik düzeltmeler

Endekste geri çekilmeler kısa vadeli teknik düzeltmeler
25 Kasım 2020 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

BDDK dün yaptığı açıklamada aktif rasyosu uygulamasının 31 Aralık tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacağını açıkladı. Yurt içinde siyasi ve ekonomik gelişmeler önemini korurken, kur cephesinde fiyatlamalar ve volatilite yakından izleniyor. Küresel çapta ise risk iştahı Biden yönetimine resmi geçişin başlamasından destek bulurken, aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeler ve salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 16:30 ABD – 2020/3Ç GSYH Önem: Yüksek
• 18:00 ABD – Kişisel Gelir/Gider Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD Başkanı Trump’ın Biden yönetimine geçiş sürecinin önünü açması piyasalarda olumlu algılandı. Aşı kaynaklı iyimser havanın da korunmasının katkısıyla küresel hisse piyasalarında dün pozitif bir seyir kaydedildi. Kur cephesindeki yükselişler gün içinde baskı oluştursa da BIST-100 Endeksi günü %0,51’lik yükselişle 1.320,98 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,95 – 7,96 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,00’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün dalgalı bir görünümün ardından endeks sınırlı bir yükselişle günü tamamladı. Teknik göstergelerde bir süredir bahsettiğimiz negatif uyuşmazlıklar devam ediyor. Önceki gün 1.300’ün hemen altını test eden endekste hafta başında da ifade ettiğimiz gibi 1.290 referans olarak izlediğimiz seviye olmaya devam ediyor. Buranın altında kapanışlar görmediğimiz sürece geri çekilmeleri kısa vadeli teknik düzeltmeler olarak izleyeceğiz. 1.290 altında 1.280 ve devamında 1.245'e kadar bir hareket görülebilir. Yukarıda ise tarihi zirve olan 1.336 ilk güçlü direncimiz olacak. Burası geçilecek olur ise mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1.350-1.370 aralığı güçlü direnç bölgesi olarak takip edilebilir.

Küresel piyasalarda gözler ABD datalarına çevrildi

Endekste dengeli bir seyir bekleniyor

Pozitif risk iştahı korunuyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Küresel piyasalarda pozitif seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)