E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin yatay açılış yapması bekleniyor---

Endeksin yatay açılış yapması bekleniyor

Endeksin yatay açılış yapması bekleniyor
18 Kasım 2021 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.867 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 229 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ‘BBVA’nın açıklamaları Türkiye'ye olan güvenin göstergesidir ’ dedi.

Türkiye-İspanya hükümetleri arasında 6 anlaşmaya imza atıldı.

Pentagon: Türkiye’nin askeri ihtiyaçlarını teyit ettik .

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklik yaparak, 100 ABD Doları ya da karşılığı Türk Lirası tutarı altındaki işlemlerde kimlik ibrazı zorunluluğunu kaldırdı.

Moody's; BBVA'nın Garanti Bankası payları için yaptığı çağrı Türk bankaları için pozitif .

ABD Başkanı Biden, ülkede son aylarda %50'den fazla artış gösteren akaryakıt fiyatlarında rekabete karşı ya da yasa dışı bir uygulama olup olmadığının araştırılması için Federal Ticaret Komisyonu'na talimat verdi.

Fed/Evans: Enflasyonist baskıların azalmasını bekliyoruz .

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Evergrande, HengTen Networks’daki tüm payını büyük bir zararla satmayı planlıyor.

Apple, akıllı telefon onarımlarını kendileri yapmak isteyenlere orijinal parçalar, dokümanlar ve aletler sağlayacağını bildirdi.

Almanya Başbakanı Merkel, coronavirüs pandeminin Almanya'da dramatik boyutlara ulaştığını ifade etti

Ne Olacak?

TCMB Faiz Kararı bugün saat 14:00’da açıklanacak.

ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Japonya’da açıklanan ihracat verilerinin son 8 ayın en düşüğüne işaret etmesi sonrası Asya piyasaları çoğunlukla günü satıcılı seyirde tamamlarken, yurtiçi piyasalar geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel hafif satıcılı başlangıç yaptı. Hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı günü endeks pozitif tamamladı. Gözler bugün açıklanacak TCMB faiz kararına çevrildi. Piyasa beklentisine paralel olarak TCMB’den 100 baz puan faiz indirimi bekliyoruz.

Dolar / TL ise seans içinde 10,60’ı görerek, seans sonrası ise 10,97'yi görerek rekor kırdı. ABD'de Salı günü açıklanan perakende satış verileri, sanayi üretim endeksi ve kapasite kullanım oranının beklentilerin üstünde gelmesi sonrası ekonomik toparlanma emareleri ile dolar küresel piyasalarda değer kazandı. St. Louis Fed Başkanı Bullard'ın çekirdek enflasyonun yükseldiğini, Fed'in gelecek toplantılarda daha şahin olması gerektiğini belirtmesi, varlık alım programlarının azaltılmasının hızlanmasını ve faiz artırımının 2022 yılı başlarında olması gerektiğini söylemesi ile birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimleri baskılandı. Dolar endeksi 96,00 seviyesini geçerek son 1,5 yılın en yüksek seviyesini gördü. Eylül ayındaki 100 baz puan indirimle başlayan TL varlıklardaki değer kaybı, Ekim'de yurtiçi dinamiklere bağlı olarak (faiz indirimi, büyükelçi olayı, PPK üye değişimi) ile hızlanırken, ABD kanadından gelen veriler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz ile alakalı açıklamaları ile kur rekor kırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan faiz konusunda “milleti faize ezdiremeyiz. Faiz belasını milletin sırtından kaldıracağız. Görevde olduğum sürece faizle mücadelem sürecek. Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam ” açıklamalarını yaptı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba günü 1.850 - 1.911 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.895 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.314 azalarak 617.944 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.863 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.925’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.970 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.875 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.910 ve 1,925 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.885 ve 1.875 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Kurdaki artışın önü kesilemedi

 

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında

 

Dolar 11 liraya dayandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)