E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivEk MTV iptal davasında kritik tarih belli oldu---

Ek MTV iptal davasında kritik tarih belli oldu

Ek MTV iptal davasında kritik tarih belli oldu
21 Eylül 2023 - 14:30 borsagundem.com

CHP'nin ek MTV'nin iptali için başvuruda bulunduğu AYM, iptal talebini haftaya görüşecek.

Kahramanmaraş merkezli 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin etkilerinin azaltılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde torba yasayla kabul edilen bir defaya mahsus ek moturlu taşıtlar vergisi (MTV) uygulanması hüküm altına alınmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), söz konusu düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Ek MTV’nin ilk taksidinin ödenmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’nin iptal istemini ne zaman görüşeceği merak konusuydu. Yüksek Mahkeme, ek MTV uygulamasının iptal istemini 28 Eylül’de görüşecek.

Ek verginin, ağustos ve kasım aylarında iki eşit taksit şeklinde tahsil edilmesi kararlaştırılmıştı.

Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresine erteleme

 

MTV'de ilk taksit ödemesi için yarın son gün

 

MTV taksit ve borç yapılandırmasında son gün 31 Ocak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Eylül 2023 17:44

    Bu kanuna aykırı.. düşünün... 2022 yılı mtv si ne zaman doğar ?? 01.01.2022 tarihine girişte doğar... yani 2024 yılı ocak/temmuz mtv ödemesi ödeme hakkı 31.12.2023 gecesi saat 12.01 de doğar takvimler 01.01.2024 olduğunda borç oluşur.... Amaaaaaaaaaaaa biri çıkarda 2024 yılının  temmuz ayında ben ek mtv alıcam  2024 yılında yok eylulde, yok ağustosta, yok aralıkda ödenecek dendiğinde, bu ANAYASAYA göre hükümsüzdür kanuna aykırıdır... Fakat bu borçlandırmayı yapan x kurum sistemi kiltliyor.. araç alışlarında borcu yoktur olmalı, fenni muayenede ticarier 1 yılda , bireyler 2 yılda bir yapmalı borç sıfır olmalı.. ee mecburen insanlar ödemek zorunda kalıyor... Anaya yasa iptal etmesi gerekli. anayasaya ve yasalara ait eğitim alan lise, üniversite, meslekyüksek okulu öğrencilerin derslerinde bile mantı bu :D hukuçu değiliz ama hukuk okuduk, gördük, bu hukuksuz yasayı yapan  fikir yoksuları kim? nasıl bir cehalet ile okudular? bide yönetimdeler ?

  • AHMET ÖZBİLEN21 Eylül 2023 15:51

    Ülkemizdeki mahkemelerin ve milletvekillerini hiç anlamıyorum.Madem öyle millet vergisini ödemenedn önce bu hiç mi aklınıza gelmedi sonra mahkeme de bunu neden karara bağlamayı bekler.Diyelim ki muhalefet iktidar da olsa idi depremin zaiyatlarını milletvekilleri acaba kendilerimi ödeyecekler idi.