E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEd Yardeni: ABD’de tahvil faizleri %3’ü zorlayacak---

Ed Yardeni: ABD’de tahvil faizleri %3’ü zorlayacak

Ed Yardeni: ABD’de tahvil faizleri %3’ü zorlayacak
29 Mart 2021 - 10:56 borsagundem.com

Wall Street’te onlarca yıl Prudential ve Deutsche Bank gibi ünlü finans firmalarının stratejisini yöneten ünlü borsa uzmanı Ed Yardeni ABD’de tahvil faizlerinin geçici olarak %3’ü zorlayabileceğini öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street boğası Ed Yardeni enflasyonun geri dönüş yapmasını bekliyor. Yardeni, mevcut piyasa koşullarının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirisini %2,5 ila %3 arasında zorlayacağı öngörüsünde bulunuyor.

Yardeni CNBC’ye verdiği röportajında, tahvil faizlerindeki hızlı yükseliş beklentilerine ilişkin “Ekonomiyi ya da borsayı gerçekten hırpalamak için yeterli değil. Bu bir felaket değil” ifadelerine yer verdi. Yardeni 1980’lerde ABD hükümet tahvillerinden daha yüksek getiri elde ederek yükselen enflasyon karşısında korunan tahvil yatırımcılarına benzer bir akımın enflasyona ilişkin endişe paylaştığını beliriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu tahvil yatırımcıları ABD’de piyasaya sürülen korona virüs teşviklerine şüpheyle yaklaşıyor. Tahvil yatırımcıları ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın öngördüğü enflasyonun geçici olacağı mesajlarından pek tatmin olmuş gözükmüyor.

Yardeni ise enflasyonun geçici olduğunu düşünenler safında. Borsa uzmanı, “Sorunun büyük bir kısmı, bir yıl önceki fiyat seviyelerinin karamsar bir tablo çizmesinden ve enflasyonu da fiyat seviyeleri açısından bir yıl öncesiyle kıyaslamamızdan kaynaklanıyor. Önümüzdeki aylarda yıllık bazda %2,5'e ulaşırsak, hatta %2,8 gibi daha da yüksek rakamlara gelirsek, bu durumu enflasyondaki ani yükselişten çok fiyatların bir yıl öncesinde nasıl olduğuyla değerlendirmek daha doğru olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Wall Street geçtiğimiz hafta Cuma günü enflasyon rakamlarının dizginlendiğini gösteren ekonomik veriler üzerine rahat bir nefes aldı. ABD’de çekirdek enflasyon göstergeleri yıllık bazda %1,5 yükseliş beklentilerine karşılık %1,4 oranında arttı. Bu rakamlarla birlikte 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,67’ye kadar geriledi.

Borsa uzmanı söz konusu rakamların geriye dönük olduğunu belirtiyor. Kariyeri boyunca onlarca yıl Prudential ve Deutsche Bank gibi önemli finans kuruluşlarının Pandeminin etkilerinin bir sonucu olarak enflasyonun ne olduğunu anlamamız için Mart, Nisan, Mayıs aylarındaki rakamları baz almamız gerekecek” ifadelerine yer verdi.

Yardeni enflasyonu şu anda en büyük piyasa riski olarak düşünse de artan verimliliğin ve teknolojik yeniliklerin maliyet baskılarını azaltmada büyük rol oynamasını bekliyor.

Aşırı ısınan ekonomi

Ed Yardeni enflasyonun piyasalara etkisine ilişkin, "Isınan bir ekonomimiz var ve şu anda insanların hesaplarına yatırılan teşvik ödemeleri sonucunda ekonomideki hava daha da sıcak olacak. Söz konusu durum bana kalırsa bilançolar için harika bir şey" ifadelerine yer verdi.

Yardeni’nin S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefi 4.300 puan seviyesinde. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu rakam endeksin Cuma günkü kapanışından %8 yükseleceğini gösteriyor. Yardeni’nin 2022 için S&P 500 öngörüsü ise 4.800 puan.

Sonbahar aylarında enflasyonda düşüş bekleyen Yardeni, "Sonbaharda ve daha sonraki yıla girişte hala enflasyonun inatçı olduğunu ve yüzde 2,5 civarında asılı kaldığını veya gerçekten daha yükseğe çıktığını görürsek, bu durumda tahmin edilenden daha fazla sorunumuz olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekeceğini düşünüyorum" dedi.

Küresel çip krizi borsaları nasıl etkiliyor?

 

Altın ve gümüş için kritik seviyeler!

 

Borsada gözler gündemde, tepki alımları gelir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mart 2021 11:21

    ABD sistemini kurmuş.herkesin elinde dolar olunca bir yere kıpırdıyamıyor.ABD trilyonlarca dolar parabasıyar her ay fakat bir türlü parası değerini kayıp etmiyor.Ne yapıyor faizleri artırarak bu paraları geri çekiyor aslında bastığı paraların bir kısmını faiz olarak geri veriyor halkına aslında değişen hiç bir şey yok.göz boyama oyunu.abd nin bu oyununa maruz kalmamak için tüm ülkelerin ya yerel paralarla ticaret yapmaların geliştirmesi yada yeni bir altına dayalı dünya parasının ortaya çıkması gerekmektedir yoksa bu sistem köle düzene böyle devam eder.aslında bu bizi hiç ilgilendirmez bizler sanayaleştikce çok çok ürettikce.hiç bir ürünü dışarıdan almadıkca mecburiler hariç.biz yolumuza devam ederiz.

  • emekci29 Mart 2021 12:23

    cahiller tek kelime ingilizce, almanca, fransızca, japonca, çince bilmeden dünyayı yorumluyor! abd kendi ülkesinden çıkardığı petrol ile dünyada 1.! Dünyadaki işletim sistemlerinin %90'ı Microsoft! En fazla bilimsel makale, en fazla patent konusunda dünyada 1.! Asıl köle gibi çalışanlar Abd'liler, tembel tembel yatanlar ortadoğulu cahiller

  • Abd faizi neden önemli29 Mart 2021 11:09

    Türkiye dış borç ile hayatını sürdüren bir ülke her sene dış borç faizi +10 milyar verir bankalar ve devler dış borçlanırken faiz=abd 10yıllık faizi+cds oranı (475 ise 4.75)+ masraflar şu anda yaklaşık %7 ile dolar borcu bulabiliyoruz.