E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB kurları seyrediyor---

ECB kurları seyrediyor

ECB kurları seyrediyor
18 Nisan 2024 - 09:13 borsagundem.com

ECB Başkanı Lagarde, Fed'in faiz indirmediği bir senaryoda tüm Avrupa ekonomilerinin de bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) haziran ayındaki toplantısında faiz oranlarını düşürmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ancak Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları nedeniyle haziran sonrasına ilişkin belirsizlik artıyor.

ABD’nin faiz indirmediği bir ortamda, Avrupa’da uzun süreli bir parasal genişlemenin euro para birimini olumsuz etkileme riski bulunuyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, ECB Başkanı Christine Lagarde çarşamba günü Washington’da yaptığı konuşmada, euro için belirli bir seviye hedeflemeseler de banka yetkililerinin dalgalanmaları “çok dikkatli” izleyeceğini söyledi.

Döviz kurundaki değişimler, enflasyona da etki ediyor

“Temel hedefi fiyat istikrarı olan tek bir yetkiye sahip olsak da, döviz kurundaki değişimlerin enflasyonumuz üzerindeki etkisini elbette hesaba katmamız gerekiyor” diyen Lagarde, “Para birimlerindeki bu hareketin, ithal edilen enflasyon yoluyla enflasyon üzerinde etkisi olabilir” diye konuştu.

ECB üyesi Holzmann, faiz indirimleri için erken olduğunu düşünüyor

 

ECB'nin faiz indirimi kesin değil

 

Wall Street, 'Fed'in faiz indirimlerini erteleme' riski görüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)