E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB'nin faiz indirimi kesin değil---

ECB'nin faiz indirimi kesin değil

ECB'nin faiz indirimi kesin değil
16 Nisan 2024 - 11:39 borsagundem.com

ECB yetkilisi Olli Rehn, bankanın faiz oranlarını düşürme ihtimalinin, global enerji piyasalarında beklenmedik bir gelişme olmaması durumunda enflasyon üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak değerlendirildiğini ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, ECB'nin haziran ayında faiz indirimine gitme olasılığının, jeopolitik durumda enerji fiyatlarını ve dolayısıyla enflasyonu etkileyecek başka bir aksaklık olmayacağı varsayımına dayandığını söyledi.

ECB geçtiğimiz hafta haziran ayında faiz indirimine kapıyı araladı ve Finlandiyalı merkez bankacısı Rehn böyle bir karar için ön koşulun enflasyonun beklendiği gibi yavaşlaması olduğunu vurguladı.

Rehn yaptığı açıklamada Orta Doğu ve Rusya'ya atıfta bulunarak "Bu, örneğin jeopolitik durumda ve dolayısıyla enerji fiyatlarında daha fazla gerileme olmayacağını varsayıyor" dedi.

Rehn, "ECB faiz kararlarını toplantıdan toplantıya, ellerini önceden herhangi bir faiz oranına bağlamadan en son bilgiler ışığında alıyor" dedi.

ECB yıl sonuna kadar 4 kez faiz indirimi bekliyor

 

Avrupa borsaları ECB kararı sonrası yükselişle kapandı

 

ECB faiz kararını açıkladı

 

ECB'den aşağı yönlü enflasyon tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)