E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB üyesi Holzmann, faiz indirimleri için erken olduğunu düşünüyor---

ECB üyesi Holzmann, faiz indirimleri için erken olduğunu düşünüyor

ECB üyesi Holzmann, faiz indirimleri için erken olduğunu düşünüyor
17 Nisan 2024 - 15:38 borsagundem.com

ECB'den Robert Holzmann, faiz indirimlerinin konuşulması için henüz erken olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robert Holzmann'a göre, Orta Doğu'daki gerginlikler Avrupa Merkez Bankası'nın olası bir faiz indirimine yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor.

Holzmann, CNBC'ye verdiği demeçte, "Bu aşamada en büyük tehdidin jeopolitik olduğunu düşünüyorum, çünkü Orta Doğu'da neler olduğunu gördük. Tahmin edebileceğiniz gibi, sadece Hürmüz Boğazı'nda bir gemi battığında farklı bir petrol fiyatına sahip olabilirsiniz ve bu elbette stratejimizi yeniden düşünmemizi gerektirebilir" dedi.

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn de yaptığı açıklamada, "En büyük riskler jeopolitikten, hem Ukrayna'daki kötüleşen durumdan hem de tüm sonuçlarıyla birlikte Orta Doğu çatışmasının olası tırmanışından kaynaklanıyor. Yaz yaklaştıkça, enflasyonun öngörüldüğü gibi düşmeye devam etmesi koşuluyla, para politikasındaki kısıtlama düzeyini azaltmaya başlayabiliriz." dedi.

Holzmann, ECB'nin ana karar alma organının en muhafazakar üyelerinden biri olarak kabul ediliyor ve faiz indirimlerinin aceleye getirilmemesinin daha güvenli olacağı konusunda uyarılarda bulunuyor.

IMF'den Adrian, piyasalardaki iyimserliği eleştirdi

 

ECB'nin faiz indirimi kesin değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)