E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street, 'Fed'in faiz indirimlerini erteleme' riski görüyor---

Wall Street, 'Fed'in faiz indirimlerini erteleme' riski görüyor

Wall Street, 'Fed'in faiz indirimlerini erteleme' riski görüyor
18 Nisan 2024 - 07:20 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı son açıklamalar yakın zamanda faiz indirimi olmayacağı ihtimalini oldukça güçlendirdi. Wall Street, Fed'in bu yıl hiç faiz indirimi yapıp yapmayacağını tartışmaya başladı.

Fed Başkanı Jerome Powell son açıklamasında, enflasyonu Fed'in %2'lik hedefine düşürme konusunda "daha fazla ilerleme kaydedilemediğini", yani politikada gevşemeye başlamak için yeterli güveni elde etmenin "beklenenden daha uzun süreceğini" söyledi.

Moody's Analytics'in baş ekonomisti Mark Zandi, "Ekonomiyi tam istedikleri yere getirdiler. Şimdi sadece enflasyon rakamlarına odaklanmış durumdalar. Asıl soru şu: Buradaki çıta nedir?. Bana kalırsa %2'lik hedefle uyumlu iki, muhtemelen üç ay üst üste enflasyon rakamlarına ihtiyaçları var. Eğer çıta buysa, buna en erken Eylül ayında ulaşabilirler. Ondan önce faiz indirimi görmüyorum" dedi.

"Şu anda benim baz senaryom biri Eylül'de, diğeri Aralık'ta olmak üzere iki faiz indirimi, ancak Kasım'da bir faiz indirimini de rahatlıkla görebilirim" diyen Zandi, siyasetin etkisinde kalmamakta ısrar eden Fed yetkilileri için başkanlık seçimlerinin denklemde etkili olabileceğini düşünüyor.

Bank of America ekonomistleri ise Fed'in "en erken" Mart 2025'e kadar indirime gitmemesinin "gerçek bir risk" olduğunu, ancak şimdilik bu yılki tek indirim için Aralık ayı tahminini sürdürdüklerini ifade ettiler.

BofA ekonomisti Stephen Juneau yayınladığı yatırıcı notunda, "Politika yapıcıların kesinti döngüsünü Haziran hatta Eylül ayında başlatma konusunda rahat hissetmeyeceklerini düşünüyoruz. Kısacası bu, veriye bağımlı bir Fed'in gerçekliğidir. Yıla beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileriyle başlayan Fed'in, özellikle de güçlü faaliyet verileri göz önüne alındığında, herhangi bir kesinti aciliyetini geri çekmesi şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.

Fed'den faiz beklentileri S&P 500'ü aşağı çekmeye devam ediyor

 

ABD'ye Şubat'ta net sermaye girişi oldu

 

NYSE Fed'in ardından günü düşüşle tamamladı

 

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Fed'in Bej Kitabı, ekonomik faaliyetin "hafif" arttığını ortaya koydu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)