E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDYO Boya’ya yabancı ortak mı geliyor---

DYO Boya’ya yabancı ortak mı geliyor

DYO Boya’ya yabancı ortak mı geliyor
22 Kasım 2017 - 15:42 borsagundem.com

Borsa çevrelerinde konuşulanlara göre sektörde yabancı ortağı olmayan tek şirket konumundaki DYO Boya, görüşmelere başladı

BORSAGUNDEM.COM- KULİS HABER

Yabancıların ağırlıkta olduğu boya sektöründe yabancı ortağı olmayan tek şirket konumundaki DYO Boya’nın yabancılarla görüştüğü kulislerde konuşuluyor. Borsa kulislerine sızan iddialara göre Pınar Grubu, uluslararası tecrübesi olan bir şirketle ortaklık yapmak için önemli mesafe katetmiş.
Yabancı ortağı olmayan bir diğer şirket Polisan geçen yıl Japonlar’la el sıkışmıştı. Polisan Holding, yüzde 100 oranında iştiraki olan Polisan Boya'nın yüzde 50 oranındaki hissesini Japonya'nın boya üreticilerinden Kansai Paint'e 113.5 milyon dolara satmıştı.

THY VAKFI ŞİRKETİN YÜZDE 10’UNU TOPLADI

Bu arada, bir diğer önemli gelişme ise Türk Hava Yolları Personeli Sosyal Yardım Vakfı’nın şirketin önemli oranda hissesini borsadan toplamış olması. Seçici yatırımlarıyla bilinen THY Vakfı en son 11.04.2017 tarihinde KAP’a yaptığı açıklamada yeni alımlarla birlikte şirketteki payını yüzde 10.5’e çıkardığını açıklamıştı.

ÜÇ ÜRETİM TESİSİ BULUNUYOR

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan DYO’nun ülke içinde üç üretim tesisi bulunuyor. Bunlardan biri İzmir Çiğli, diğeri Kocaeli Dilovası ve bir diğeri de Manisa Turgutlu fabrikaları. Yurt dışında ise Rusya ve Mısır’da olmak üzere iki fabrikası bulunuyor.

DYO BOYA’DAN AÇIKLAMA

Manşetimiz üzerine DYO Boya’dan bugün (23 Kasım 2017) ‘yabancı ortak’ konusunda KAP’a bir açıklama gönderildi. Açıklamada, kulislerde konuşulan yabancı bir şirketle ortaklık görüşmeleri yapıldığına yönelik iddialar için, “Gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 50,20
En Yüksek: 51,20
En Düşük: 48,56
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 4,36
İşlem Hacmi 54.106.977
Toplam Adet: 1.091.947
Ağırlıklı Ort.: 49,55
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)