E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor---

Dünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor

Dünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor
08 Temmuz 2020 - 09:38 borsagundem.com

Asya borsalarında karışık seyir sürerken Çin rallisi 7. gününe girdi. Brezilya borsası ise Bolsonaro’nun kovid-19 testinin pozitif çıkması haberiyle çalkalanıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya hisselerinde Çarşamba günü korona virüsün ekonomik etkisinin oluşturduğu endişeler endekslerin karışık seyretmesine neden olurken Çin hisselerindeki ralli tüm hızıyla sürdü.

Gün içerisinde Avustralya, Japonya ve Güney Kore borsaları düşerken Hong Kong borsası yukarı yönü gösterdi. Şangay Kompozit Endeksi ise yedi seanstır üst üste yükseliyor. ABD borsalarının salı günü değer kaybetmesinin ardından vadeli endekslerinde çok sınırlı bir değişim gerçekleşti. Avrupa vadeli endeksleri değer kaybetti. Trump yönetimindeki bazı üst düzey danışmanların ABD Doları üzerinden Hong Kong Doları’nın cezalandırılması yönündeki raporlar yatırımcıların tepkisine yol açtı.

ABD Hazinesi tahvillerinin getirileri sabit bir görünüm izlerken altın 2011 yılından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Küresel piyasalarda doların değerinde çok fazla değişim olmadı. Brezilya para birimi ve borsaları Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından değer kaybetti.

Yatırımcılar S&P 500’ün bu yıl geçirdiği en uzun kesintisiz rallinin ardından duraklama sürecine girdi. ABD Merkez Bankası Atlanta Başkanı Raphael Bostic gün içerisinde yaptığı açıklamada korona virüs vakalarının yeniden yayılmasının işyerlerinin toparlanma hızını yavaşlatacağı ve tüketici planlarını sekteye uğratacağı konusunda uyardı.

Aviva Yatırımcı Birimi Portföy Yöneticisi Susan Schmidt Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Hisse senetlerinin bu noktada biraz nefes almak istemeleri olağandışı değil” dedi. Schmidt’e göre ABD’de şirketlerin kazanç sezonu başlamadan önce önümüzdeki birkaç hafta yatırımcılar ticarete bir miktar ara verebilir.

Bir başka cephede artan korona virüs vakaları petrole olan talep konusunda endişe oluşturmaya devam ederken ABD’de ham petrol stoklarında sürpriz bir kazanç sinyali veren endüstri raporları petrolün varil fiyatının 41 dolar seviyesinde dalgalanmasını sağladı.

Asya piyasaları yükselişe ara verdi

 

Küresel piyasalar ikinci dalga endişeleriyle karışık seyrediyor

 

Hisse piyasaları metalleri destekledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)