E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL'de sıkışık seyir---

Dolar/TL'de sıkışık seyir

Dolar/TL'de sıkışık seyir
18 Ağustos 2023 - 11:04 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay başlamasının ardından 27,1105 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün, 27,2415'e kadar yükselen dolar/TL, bu seviyelerde tutunamadı ve günü yüzde 0,11 değer kazancıyla 27,1021'den tamamladı. Dolar/TL, bugüne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 27,1105'ten işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,11 azalışla 29,4800'dan, sterlin/TL de yüzde 0,32 değer kaybıyla 34,4880'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde önceki kapanışın hemen altında 103,40 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi önceki kapanışının yüzde 0,08 artışla 1,0875'ten işlem görüyor.

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ekonomik aktivitenin beklentilerin üzerinde güçlü kaldığına işaret ederken, bu durum ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nihai politika faizini nerede belirleyeceğine yönelik soru işaretlerini artırıyor.

Fed'in politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarmasına karşın açıklanan verilerden alınan sinyallerin ekonominin hala sıcak olduğu sinyali vermesi varlık fiyatlarını etkilemeye de devam ediyor.

Analistler, Fed'in atacağı adımların dolar endeksi ve emtia fiyatları üzerinde etkili olacağını belirtti. Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi, yurt dışında ise euro Bölgesi'nde enflasyon verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 105 seviyelerinin direnç, 102'nin destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Dolar/TL paritesi sıkışık fiyat hareketini koruyor. Önümüzdeki hafta açıklanacak TCMB faiz kararı öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in açıklamaları
takip edildi. Bakan Şimşek konuşmasında finansal istikrarı güçlendireceğini belirterek sıkılaşma adımlarının devam edeceği mesajlarını verdi. Öte yandan bu sabah TCMB tarafından piyasa katılımcıları anketi yayımlanacak. Ankette piyasa katılımcılarının yıl sonuna ilişkin enflasyon, büyüme ve Dolar/TL kuru beklentilerini paylaşması bekleniyor. ABD tarafında ise Fed toplantı tutanaklarının etkisi devam ediyor. Fed tutanaklarında enflasyona ilişkin yukarı yönlü risklerin mevcut olduğu ve daha fazla parasal sıkılaşmanın gerekli olabileceği bildirilmişti.Bugün ABD'de veri gündemi sakin.' denildi.

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisini açıkladı

 

Fitch'ten doların hakimiyetine darbe

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)