E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda 8,50 direnci kritik---

Dolarda 8,50 direnci kritik

Dolarda 8,50 direnci kritik
09 Eylül 2021 - 11:14 borsagundem.com

Faizlerin ineceğine dair görüşlerin güç kazanmasıyla beraber değer kaybeden Türk Lirası güne zayıf açılış yaparken Dolar/TL paritesi gün içerisinde 8,50 seviyesinin üzerini gördü.

Türk Lirası ve TL varlıklarda zayıf görünüm devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun para politikası ve çekirdek enflasyon vurgusu piyasada faizin düşeceği yönündeki beklentilerin güçlenmesine neden olurken; bu beklentiler paralelinde kurdaki yukarı yönlü baskı etkili. Dün 8,48 seviyesinden geri dönen dolar/TL bugün 8,50 seviyesinin üzerine çıktı. 

Dolar/TL’de 20 Ağustos'tan sonra ilk kez 22 günlük ağırlıklı ortalama (8,38) üzerinde kapanış yapıldığına işaret eden analistler, teknik açıdan 8,50 seviyesinin kısa vadede bulunan önemli bir direnç olarak takip edileceğini söylüyor. Uzmanlara göre; bu direncin kırılması durumunda güçlenme devam edebilir.

Borsa güne düşüşle başladı

Uluslararası piyasalar ECB kararlarına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim09 Eylül 2021 16:13

    dolarda destek vardır direnç yoktur.

  • EKRİST09 Eylül 2021 11:52

    Bence ülkemizin bir ünlü ekonomist varmış ismide Selçuk Gezer dolar her gün  youtobe kanallarında akit ve milli gazetede çıkıp 15-20 TL olacak patlayacak diyor senelerdir bir de ona kulak verin tabiki kulağınızdan olmazsanız.