E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar küresel piyasalarda yükseldi---

Dolar küresel piyasalarda yükseldi

Dolar küresel piyasalarda yükseldi
02 Ekim 2017 - 07:23 borsagundem.com

ABD'deki vergi indirimleri ve Fed başkanlığına 'güvercin' isim geleceği görünümü, küresel piyasalarda doları yükseltti. Hisse senetleri karışık seyretti

Dolar ve Hazine tahvili faizleri, yatırımcılar ABD vergi indirimlerine ve Fed başkanlığına daha "güvercin" bir yetkilinin gelme potansiyeline ilişkin görünüm üzerinde düşünürken yükseldi.

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın parasal sıkılaşma programında daha agresif bir ton izleyebilecek bir Fed başkanı tercih edebileceği spekülasyonundan destek bularak geçtiğimiz hafta elde ettiği kazançları genişletti. Avustralya'da hisse senetleri göstergesi, ülkenin en büyük ticaret ortağı Çin'de beklenmedik şekilde güçlü gelen imalat verisinin ardından Temmuz'dan bu yana olan en büyük günlük kazancına yöneldi. Tokyo'da hisseler karışık bir seyir izledi, altın düştü ve Petrol , varil başına 51 doların üzerinde seyretti.

Euro, gergin geçen Katalonya referandumunun ardından düşüşe geçti. Referandum sırasında çıkan olaylarda pek çok kişi yaralandı. Yaşanan bu gerilim, İspanya tahvili primlerinin Almanya tahvil faizlerinin üzerine çıkma potansiyeliyle birlikte tahvil piyasasında çok daha büyük bir etki yaratabilir.

Japonya'da hisseler, Japonya Merkez Bankası'nın açıkladığı çeyreklik Tankan verisinin ülkedeki büyük imalatçı güveninin son on yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gösteren verinin ardından karışık seyretti. Hong Kong, Çin, Hindistan ve Kuzey Kore'de piyasalar Pazartesi günü tatil dolayısıyla kapalı olacak.

Piyasalarda bu hafta izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'de imalat PMI Pazartesi günü açıklanacak. ABD'de bu hafta ayrıca ticaret, durağan mallar ve Cuma günü ise Eylül ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.

*Avustralya Merkez Bankası'nın Salı günü gösterge faizi rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tutması bekleniyor.

*Hindistan Merkez Bankası'nın da Çarşamba günü faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

*Çin'de Perşembe günü aylık yabancı Döviz rezervleri verisi açıklanacak.

Hisseler

*Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo'da sabah işlemleri kapanırken yüzde 0.2 aşağıda 1,671.98 seviyesinde seyretti.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, Sydney saatiyle 14:03'te yüzde 1.2 yükseldi.

*S&P endeks vadeli kontratları, yüzde 0.1 yükseldi. Gösterge endeks, Cuma günü gerçekleştirdiği yüzde 0.4'lük yükselişle rekor seviyesi olan 2,519.36'ya ulaştı.

*MSCI Asya Pasifik Endeksi fazla değişmedi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise yeniden canlanan ABD ekonomisinde daha yüksek getirilerin hayata geçme potansiyelinden olumsuz etkilenerek geçtiğimiz hafta yüzde 1.9 kaybetti.

Para birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz hafta yılın en iyi performansını sergilemesinden sonra yüzde 0.3 tırmandı.

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 düştü ve 112.84'ten işlem gördü.

*Euro, yüzde 0.3 değer kaybetti ve 1.1777 dolara geriledi.

*Avustralya Doları, yüzde 0.2'lik bir düşüşle 78.22 sente indi.

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, yaklaşık 2 baz puan tırmandı ve yüzde 2.36'ya geldi.

*Japonya'da BOJ'nin yüzde 0 civarında hedeflediği 10 yıllıkların faizi, yüzde 0.083 seviyesinde seyretti ve iki ayın zirvesine ulaştı.

Emtia

*Batı Teksas Petrol ü (WTI), yüzde 0.2'lik bir düşüşle varil başına 51.56 dolara indi. Petrol , geçtiğimiz hafta yüzde 2 yükseldi.

*Altın, ons başına 1,275.13 dolarda yüzde 0.4 aşağıda seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)