E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoğu Avrupa'ya yatırım artar---

Doğu Avrupa'ya yatırım artar

Doğu Avrupa'ya yatırım artar
08 Nisan 2014 - 14:14 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Ukrayna'nın dünyanın dikkatini çekmesiyle Doğu Avrupa’ya gelen yatırımların artmasını sağlayacağını söyledi

Gelişen piyasalara olan ilgisiyle bilinen ünlü yatırımı Mark Mobius, Ukrayna'nın NATO ve Avrupa'yı uyandırdığını, bu sayede Doğu Avrupa'nın daha fazla yatırım çekeceğini söyledi. Bir televizyon kanalına konuşan Mobius, "Ukrayna konusunda kimsenin sıkıntısı olmasın. Ukrayna aslında NATO ve Avrupa'yı uyandırdı. Şimdi daha alarmdalar ve daha birlikçi bir şekilde hareket etme gereği duyuyorlar. Bu da daha fazla yatırımın bu yöne geleceği anlamına geliyor" dedi. Mobius bu süreçte yatırımcıların Gürcistan'a yönelebileceğini belirtti. Templeton Varlık Yönetimi Gelişen Ülkeler Fonu kurucusu Mark Mobius, Ukrayna'nın Avrupa'dan veya Rusya'dan yardım alabileceğini, her olasılıkta faturalarının ödeneceğini belirtti. Ünlü yatırımcı, "Ya Avrupa ya da Rusya ülkeye yardım edecektir. O da bu şekilde borçlarını ödeyecektir" dedi. Gelişen ülkelere yatırımda 40 yılı aşkın tecrübesi olan Mobius, Hindistan'daki seçimden çıkmasını beklediği rejim değişikliğinin ülkede reform sürecini hızlandıracağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)